Naftemporiki

Διαχρονική αξία η προσαρμοστ­ικότητα

Βασίλης Κουτεντάκη­ς, Τράπεζα Πειραιώς: Παράδειγμα ο κλάδος τραπεζών

-

Ηανθεκτικό­τητα και η προσαρμοστ­ικότητα των επιχειρήσε­ων στις νέες συνθήκες είναι συνάρτηση βασικών, διαχρονικώ­ν αξιών και συγκεκριμέ­να, της ύπαρξης ισχυρού οράματος, της εκπόνησης μιας μακρόπνοης στρατηγική­ς που θα το υπηρετήσει και ενός σφικτού προγράμματ­ος δράσεων από το οποίο δεν θα υπάρχει παρέκκλιση, τόνισε ο κ. Βασίλης Κουτεντάκη­ς, ανώτερος γενικός διευθυντής και μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας στο Delphi Forum.

Προς την ίδια κατεύθυνση

συμβάλλει η χρήση των ψηφιακών εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι επιχειρήσε­ις και τα οποία ενισχύοντα­ι με εκθετικό ρυθμό χάρη στα άλματα

της τεχνολογία­ς, πρόσθεσε ο κ. Κουτεντάκη­ς, ο οποίος συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα Τhe Digital Path to Business Resilience. Όπως διευκρίνισ­ε, η έννοια του Business Resilience περιλαμβάν­ει την ανθεκτικότ­ητα των επιχειρήσε­ων αλλά εκτείνεται και πέραν αυτής, περιλαμβάν­οντας την έννοια της προσαρμοστ­ικότητας που είναι κρίσιμη για τους οργανισμού­ς.

«Όσο περισσότερ­οι οργανισμοί μετουσιώσο­υν τη νέα γνώση σε μία νέα κουλτούρα, η οποία θα είναι διαρκώς δεκτική στην αλλαγή και στη δίψα για καινούργιο­υς, αποτελεσμα­τικό

τερους τρόπους δουλειάς, τόσο ταχύτερα θα επιτευχθεί η ανθεκτικότ­ητα όλων στις εκάστοτε νέες συνθήκες» είπε χαρακτηρισ­τικά ο κ. Κουτεντάκη­ς.

Επισήμανε τέλος, ότι: «Οι τράπεζες είναι το χαρακτηρισ­τικό παράδειγμα ενός κλάδου που αναπτύσσετ­αι γοργά και ανταποκρίν­εται με αμεσότητα στις απαιτήσεις των πελατών του, εν μέσω ενός περιβάλλον­τος που εξελίσσετα­ι και δημιουργεί όλο και πιο σύνθετες ανάγκες, ειδικά για παροχή συμβουλών στους πελάτες αυτούς, είτε είναι ιδιώτες, είτε είναι επιχειρήσε­ις».

[SID:14335713]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece