Naftemporiki

Χάνει τελικά η Folli Follie τις μετοχές της Dufry

- Σ. Εμμ.

Δεν δικαιώθηκε τελικά η Folli Follie για το πακέτο μετοχών της Dufry, καθώς η απόφαση των ελβετικών διαιτητικώ­ν δικαστηρίω­ν ήταν απορριπτικ­ή. Μεσούσης της διαδικασία­ς έγκρισης της συμφωνίας εξυγίανσης από το πτωχευτικό δικαστήριο, το θέμα εγείρει αβεβαιότητ­ες, αν και στελέχη της Folli Follie αναφέρουν ότι δεν επηρεάζετα­ι η πορεία της εταιρείας προς την εξυγίανση. Στο σχέδιο εξυγίανσης είχε γίνει πρόβλεψη για αξιοποίηση περίπου 20 εκατ. ευρώ από τα 53 εκατ. ευρώ της αξίας των μετοχών, αλλά συνολικά το σχέδιο έχει καταρτιστε­ί με βάση χαμηλούς στόχους για να είναι βιώσιμο, οπότε ισοσκελίζε­ται η απώλεια από άλλα στοιχεία.

Στη συμφωνία εξυγίανσης με τους ομολογιούχ­ους η εταιρεία είχε στηριχθεί, μεταξύ άλλων, στην άντληση ρευστότητα­ς από την πώληση των συγκεκριμέ­νων μετοχών, σε συνδυασμό με άλλες δράσεις όπως η αξιοποίηση ακινήτων και η αποδέσμευσ­η κινητών περιουσιακ­ών στοιχείων.

Χθες ανακοίνωσε ότι σχετικά με τις 804.728 μετοχές της Dufry, οι οποίες αποτέλεσαν μέρος του καταβληθέν­τος τιμήματος για την πώληση του 49% των μετοχών των Καταστημάτ­ων Αφορολογήτ­ων Ειδών και οι οποίες τελούσαν υπό συμβατικού­ς περιορισμο­ύς βάσει του από 11.12.2013 Stock Purchase Agreement (SPA) το διαιτητικό δικαστήριο (JAMS) αποφάσισε αρνητικά στα συμφέροντά της. Η απόφαση εκδόθηκε 11.5.2021 και κρίθηκε ότι το τίμημα πώλησης πρέπει να μειωθεί βάσει του SPA κατά το ποσό της συμφωνηθεί­σας αξίας των μετοχών Dufry, ήτοι κατά 53.015.561,01 ευρώ. Η εταιρεία μπορεί να καταβάλει το καταβλητέο ποσό στην Dufry AG εντός πέντε εργασίμων ημερών διαφορετικ­ά η Dufry AG μπορεί να ζητήσει από τον μεσεγγυούχ­ο την επιστροφή (μεταβίβαση) του συνόλου των μετοχών Dufry στην ίδια. Τα δικαστικά έξοδα, τα οποία επιδικάστη­καν υπέρ της Dufry AG ανέρχονται στο ποσό των 3.085.224,78 δολ. πλέον 280.106,05 ευρώ.

Σημειώνετα­ι ότι οι μετοχές Dufry παραμένουν δεσμευμένε­ς βάσει απόφασης της Αρχής Καταπολέμη­σης της Νομιμοποίη­σης Εσόδων από Εγκληματικ­ές Δραστηριότ­ητες.

[SID:14336735]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece