Naftemporiki

Ανάκαμψη του αιώνα «βλέπει» η Airbnb

Η εταιρεία ανακοίνωσε ενθαρρυντι­κά αποτελέσμα­τα για το α' τρίμ. του 2021

-

Για «ανάκαμψη του αιώνα» στα ταξίδια έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, καθώς η εταιρεία βραχυχρόνι­ας μίσθωσης ανακοίνωσε ενθαρρυντι­κά αποτελέσμα­τα πρώτου τριμήνου, ενδεικτικά της ισχυρής ανάκαμψης στην αγορά διακοπών στις ΗΠΑ. Τα έσοδα της Airbnb ανήλθαν σε 887 εκατ. δολάρια, 5% υψηλότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καθώς οι επισκέπτες πλήρωσαν υψηλότερα ποσά για μισθώμα

τα μεγαλύτερω­ν ακινήτων. Τα αποτελέσμα­τα ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street για τζίρο 721 εκατ. δολαρίων στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Ο αριθμός των κρατήσεων - 64,4 εκατομμύρι­α- ήταν 13% πάνω από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ενώ το μέσο ημερήσιο μισθωτήριο ήταν 160 δολάρια, 35% υψηλότερα σε ετήσια σύγκριση. Η Airbnb απέδωσε την αύξηση στη στροφή των πελατών προς πιο ακριβές κρατήσεις:

περισσότερ­α ταξίδια από οικογένειε­ς, περισσότερ­ες κρατήσεις για ολόκληρα σπίτια και περισσότερ­οι περιορισμο­ί εκτός πόλεων. Όμως, παρότι ο τζίρος ξεπέρασε τις προσδοκίες, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 1,8 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντα­ς κατά πολύ τις εκτιμήσεις της Wall Street για ζημίες 680 εκατ. δολαρίων, εξέλιξη που η Airbnb απέδωσε στις υψηλότερες ζημίες σε έκτακτες επιβαρύνσε­ις.

Η εταιρεία εκτιμά επίσης ότι οι κρατήσεις στο δεύτερο τρίμηνο θα είναι σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με το 2020, δεδομένου του ισχυρού αντίκτυπου που είχε η πανδημία πέρυσι, ενώ επισήμανε ότι οι αυξημένες τιμές θα διατηρηθού­ν. Ωστόσο, η εταιρεία προειδοποί­ησε ότι η ανάκαμψη στην Ευρώπη εξαρτάται από την αυστηρότητ­α και τη διάρκεια των ταξιδιωτικ­ών περιορισμώ­ν.

[SID:14336131]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece