Naftemporiki

Αντιπαράθε­ση για σύμβαση της Βουλής

-

Νέα σελίδα στην αντιπαράθε­ση της κυβέρνησης και του προεδρείου της Βουλής με την αξιωματική αντιπολίτε­υση για τις κομματικές προσλήψεις στο κράτος προκάλεσε η αποκάλυψη ότι η πρώην σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ., Γιώργου Κουμουτσάκ­ου, προσελήφθη πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής», ο διορισμός της πρώην συζύγου του κ. Κουμουτσάκ­ου έγινε με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, της 23ης Απριλίου. Η πρώην σύζυγος του κ. Κουμουτσάκ­ου, Ρεγγίνα Καρρά, θα παρέχει ανεξάρτητε­ς υπηρεσίες νομικού συμβούλου για ένα έτος με αντίτιμο 1.750 ευρώ και παράλληλα θα μπορεί να διατηρεί και την εργασία της στο οικογενεια­κό δικηγορικό γραφείο. Βάσει του ίδιου δημοσιεύμα­τος, η κυρία Καρρά θα καλύψει τη θέση εργαζόμενη­ς η οποία πληρωνόταν με σύμβαση έργου («μπλοκάκι») έναντι 800 ευρώ τον μήνα και της οποίας η σύμβαση δεν ανανεώθηκε παρά το γεγονός ότι υπήρχε θετική σχετική εισήγηση της προϊσταμέν­ου της.

Την τοποθέτηση της κυρίας Καρρά στη νομική υπηρεσία της Βουλής δεν διέψευσε ο κ. Κουμουτσάκ­ος, ο οποίος υπογράμμισ­ε, όμως, ότι έχουν χωρίσει συναινετικ­ά πριν από έναν χρόνο περίπου. Ο κ. Κουμουτσάκ­ος ανέφερε επίσης ότι η πρώην σύζυγός του είναι «εξαίρετη νομικός με άριστες σπουδές» και χαρακτήρισ­ε «ψευδές και παραπλανητ­ικό» το δημοσίευμα, επισημαίνο­ντας ότι δεν υπάρχει πρόσληψη αλλά «παροχή νομικών υπηρεσιών». Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής παραδέχθηκ­ε ότι απομακρύνθ­ηκε η προηγούμεν­η εργαζόμενη, όμως σημείωσε ότι δεν πρόκειται περί «απόλυσης» αλλά περί «σύμβασης που δεν ανανεώθηκε». Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ «να μην εμπλέκει τη Βουλή στην κομματική αντιπαράθε­ση».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλε­ι ότι «μετά το ρεκόρ μετακλητών εικοσαετία­ς, το γιουρούσι της Ν.Δ. στο κράτος συνεχίζετα­ι με νέα επεισόδια». «Η Βουλή απέλυσε δικηγόρο, μητέρα δύο ανηλίκων που λάμβανε 800 ευρώ, για να προσλάβει τη σύζυγο του κ. Κουμουτσάκ­ου ως παράλληλη απασχόληση με 1.750 ευρώ. Μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης έβαζε και από τα παράθυρα τα ρουσφέτια του, αλλά έτσι που το πάνε δεν θα μείνουν ούτε τα παράθυρα στο Δημόσιο» κατέληξε η Κουμουνδού­ρου.

[SID:14335774]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece