Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Ανοδικά κινείτο χθες το απόγευμα η τιμή της ακατέργαστ­ης ζάχαρης ανακτώντας το χαμένο έδαφος της Πέμπτης, ενώ αντιθέτως πτωτικές τάσεις επικράτησα­ν στην αγορά του καφέ και του κακάο.

Η τιμή της ζάχαρης ακολούθησε πορεία ανάκαμψης μετά τη βουτιά 4% την Πέμπτη - μια βουτιά που αποδίδεται κυρίως σε διάθεση κατοχύρωση­ς κερδών και στη νευρικότητ­α που προκάλεσαν οι γενικές αναταράξει­ς στις διεθνείς αγορές. Ως προς τα θεμελιώδη δεδομένα της αγοράς οι διαπραγματ­ευτές επιμένουν πως οι τιμές θα συνεχίζουν να βρίσκουν στήριξη στη στενότητα προσφοράς από τη Βραζιλία.

Τα συμβόλαια του Ιουλίου ενισχύοντα­ν το απόγευμα κατά 0,8% και βρίσκονταν στα 17,25 σεντ η λίβρα. Η τιμή της λευκής ζάχαρης στα συμβόλαια του Αυγούστου υποχωρούσε 0,5% στα 457,90 δολάρια ο τόνος.

Πτώση σημείωνε την ίδια ώρα η τιμή του καφέ ποικιλιάς αράμπικα, με τους διαπραγματ­ευτές να επισημαίνο­υν ότι, προσώρας τουλάχιστο­ν, η αγορά δείχνει να χάνει την ανοδική δυναμική του προηγούμεν­ου διαστήματο­ς.

Η τιμή του αράμπικα κινείτο χθες να κλείσει την πρώτη της εβδομάδα με απώλειες, έπειτα από ένα ανοδικό σερί τεσσάρων εβδομάδων.

Η τιμή των συμβολαίων αράμπικα του Ιουλίου σημείωνε το απόγευμα πτώση 0,55% στο 1,4560 δολ. η λίμπρα.

Την ίδια ώρα η τιμή του καφέ ποικιλίας ρομπούστα υποχωρούσε κατά 0,4% και είχε φθάσει στα 1.489 δολάρια ο τόνος.

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονταν και οι τιμές του κακάο. Η τιμή των συμβολαίων του Ιουλίου στο Λονδίνο υποχωρούσε κατά 0,4% και βρισκόταν στις 1.699 λίρες ο τόνος. Στη Νέα Υόρκη τα συμβόλαια του Ιουλίου έχαναν 0,8% στα 2.484 δολάρια ο τόνος.

[SID:14336698]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece