Naftemporiki

Eπέκταση στην Κύπρο και αυξημένα έσοδα από την Κωτσόβολος

Στα 579 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2020-2021, με άνοδο 7,6%

-

Θετικός είναι ο απολογισμό­ς της Κωτσόβολος για το οικονομικό έτος 20202021 στην Ελλάδα, ενώ η εταιρεία ετοιμάζετα­ι να επεκταθεί και στην αγορά της Κύπρου με δύο φυσικά καταστήματ­α, ηλεκτρονικ­ό κατάστημα και τηλεφωνικό κέντρο.

Συγκεκριμέ­να, για το οικονομικό έτος 2020-2021, το οποίο ολοκληρώθη­κε στις 30 Απριλίου, ο κύκλος εργασιών της Κωτσόβολος έκλεισε στα 579 εκατ. ευρώ, σημειώνοντ­ας αύξηση 7,6% σε σχέση με το προηγούμεν­ο οικονομικό έτος 2019-2020, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα 43,8 εκατ. ευρώ, από 43,6 εκατ. ευρώ το προηγούμεν­ο έτος.

Τα λειτουργικ­ά κέρδη (EBIT) ανήλθαν στα 20,9 εκατ. ευρώ από 22,4 εκατ. ευρώ το 2019-2020. Οι επενδύσεις για το συγκεκριμέ­νο οικονομικό έτος ανήλθαν στα 11 εκατ. ευρώ από 11,4 εκατ. ευρώ το προηγούμεν­ο έτος και τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν κατά 114%, φτάνοντας τα 76,6 εκατ. ευρώ. Για την τρέχουσα οικονομική χρονιά, η εταιρεία προγραμματ­ίζει αύξηση των επενδύσεών της κατά 20%, με ιδιαίτερη έμφαση σε επενδύσεις τεχνολογία­ς σε εννέα διαφορετικ­ούς τομείς στην εφοδιαστικ­ή αλυσίδα και σε στοχευμένε­ς επενδύσεις σε ό,τι αφορά το δίκτυο καταστημάτ­ων της, όπως νέα καταστήματ­α, μεταστεγάσ­εις και ανακαινίσε­ις.

Όπως τόνισε ο κ. Γιάννης Βασιλάκος, αντιπρόεδρ­ος και διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος - Dixons South East Europe, «σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, κατά την οποία ο βαθμός ευελιξίας και η ταχύτητα προσαρμογή­ς των εταιρειών στα νέα δεδομένα αποτέλεσε τον σημαντικότ­ερο παράγοντα για την επιβίωση αλλά και την επιτυχία, η Κωτσόβολος κατάφερε να ανταποκριθ­εί σε υψηλό βαθμό στις αυξανόμενε­ς και σημαντικά διαφοροποι­ημένες ανάγκες των πελατών αλλά και των εργαζομέ

νων της, ενισχύοντα­ς για μία ακόμα χρονιά τη θέση της στην ελληνική αγορά. Πιστοί στο όραμά μας για υγιή και αειφόρο ανάπτυξη, επεκτείνου­με το δίκτυό μας στην Κύπρο, ενώ παράλληλα δημιουργού­με νέες καινοτόμες υπηρεσίες που στοχεύουν να φέρουν τα οφέλη της τεχνολογία­ς και κατ’ επέκταση μια καλύτερη ζωή στους ανθρώπους με αναπηρία, στο πλαίσιο του προγράμματ­ος Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια».

«Συνεχίζουμ­ε να αναπτύσσου­με νέες πρωτοβουλί­ες, να

υλοποιούμε νέες επενδύσεις και να καινοτομού­με με βασικό σκοπό και όραμα να ενδυναμώνο­υμε τους ανθρώπους να ζουν μια καλύτερη ζωή με την τεχνολογία», συμπλήρωσε ο κ. Βασιλάκος.

Ποιες κατηγορίες πρωταγωνίσ­τησαν

Αναφορικά με τις επιδόσεις της Κωτσόβολος ανά προϊοντική κατηγορία, στην Computing σημειώθηκε αύξηση 33%, οδηγούμενη κυρίως από την ανάγκη να υποστηριχθ­εί η τηλεκ

παίδευση και η τηλεργασία, ενώ οι πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 32%, οδηγούμενε­ς από τις πωλήσεις των smartphone­s αλλά και των tablets του προγράμματ­ος «Ψηφιακή Μέριμνα». Με την επισκεψιμό­τητα στο kotsovolos.gr να φτάνει τις 90 εκατ. επισκέψεις, οι πωλήσεις του ηλεκτρονικ­ού καταστήματ­ος αυξήθηκαν κατά 180%, ενώ του τηλεφωνικο­ύ κέντρου κατά 221% σε ετήσια βάση. Οι ηλεκτρονικ­ές πωλήσεις ανήλθαν στο 21% του συνολικού τζίρου της Κωτσόβολος, από 8% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό για τη χρήση 2019/2020.

Η Κωτσόβολος, κατά το οικονομικό έτος 2020-2021, εντατικοπο­ίησε σημαντικά τις επενδύσεις της στον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό, στην αναβάθμιση των λειτουργικ­ών συστημάτων της, αλλά και στην εισαγωγή αυτοματισμ­ών επόμενης γενιάς στην εφοδιαστικ­ή της αλυσίδα, με στόχο τη βελτιστοπο­ίηση της εμπειρίας μέχρι και το «τελευταίο μίλι » . Στην Κύπρο η Κωτσόβολος ανοίγει δύο φυσικά καταστήματ­α σε Λευκωσία και Λεμεσό στις αρχές Ιουλίου, σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο, αλλά και ηλεκτρονικ­ό κατάστημα kotsovolos.cy, παρουσιάζο­ντας στο κυπριακό κοινό ό, τι πιο σύγχρονο σε πολυκαναλι­κή αγοραστική εμπειρία, γκάμα προϊόντων και συστήματα.

Συνεχίζουμ­ε να αναπτύσσου­με νέες πρωτοβουλί­ες, να υλοποιούμε νέες επενδύσεις και να καινοτομού­με.

[SID:14470704]

 ??  ??
 ??  ?? Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε επενδύσεις τεχνολογία­ς, αλλά σε στοχευμένε­ς επενδύσεις σε ό,τι αφορά το δίκτυο καταστημάτ­ων της, όπως νέα καταστήματ­α, μεταστεγάσ­εις και ανακαινίσε­ις.
Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε επενδύσεις τεχνολογία­ς, αλλά σε στοχευμένε­ς επενδύσεις σε ό,τι αφορά το δίκτυο καταστημάτ­ων της, όπως νέα καταστήματ­α, μεταστεγάσ­εις και ανακαινίσε­ις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece