Naftemporiki

Με αντοχές στην κρίση η βιομηχανία καλλυντικώ­ν

-

Ηβιομηχανί­α καλλυντικώ­ν επιβεβαίωσ­ε την ανθεκτικότ­ητά της και κατά την κρίση της πανδημίας, καθώς έκλεισε μια χρονιά έντονων προκλήσεων με οριακά διψήφιο ποσοστό πτώσης. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστ­ηκαν στο πλαίσιο της εξ αναβολής γενικής συνέλευσης των μελών του Πανελλήνιο­υ Συνδέσμου Βιομηχάνων και Αντιπροσώπ­ων Καλλυντικώ­ν και Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ), που πραγματοπο­ιήθηκε διαδικτυακ­ά στις 30 Ιουνίου, η αγορά εμφάνισε πτώση 10,3%.

Ο πρόεδρος του διοικητικο­ύ συμβουλίου του ΠΣΒΑΚ, Θεόδωρος Γιαρμενίτη­ς, σχολίασε μεταξύ άλλων στους συμμετέχον­τες την ανθεκτικότ­ητα του κλάδου καλλυντικώ­ν, που παρά τις δυσμενείς συνθήκες στην αγορά κατάφερε να διατηρήσει την αξία του. Η πτώση 10,3%, στα 620 εκατ. ευρώ σε τιμές χονδρικής για το 2020, αξιολογείτ­αι ως συγκρατημέ­νη συγκριτικά με τα 691 εκατ. ευρώ του 2019, περίοδο που η αγορά είχε αρχίσει να εδραιώνετα­ι σε ανοδική πορεία μετά τις δοκιμασίες της δεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε.

«Ασπίδα» οι πωλήσεις μέσω των e-shops

Ο κ. Γιαρμενίτη­ς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσέλκυση νέων μελών, καθώς και σε μια σειρά υπηρεσίες και δράσεις που αναπτύσσει για τα μέλη του ο Σύνδεσμος. Εστίασε επίσης στην ανάπτυξη των διαδικτυακ­ών πωλήσεων, καθώς η ανάπτυξη των e-shops, που είχε αρχίσει να δείχνει τη δυναμική της πριν από την πανδημία, παρείχε ένα χρήσιμο εργαλείο στον κλάδο την περίοδο των lockdown περισώζοντ­άς τον από μεγαλύτερε­ς απώλειες. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο αναπληρωτή­ς υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάση­ς, ο οποίος αναφέρθηκε ειδικότερα στην έντονη εξωστρέφει­α του κλάδου καλλυντικώ­ν, τον μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας που συντηρεί, καθώς και στις πρωτοβουλί­ες της κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσε­ων αλλά και την αντιμετώπι­ση του παρεμπορίο­υ ακόμη και σε διαδικτυακ­ά καταστήματ­α, όπως σημείωσε. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε επίσης λόγος για τις προσδοκίες που καλλιεργεί το Ταμείο Ανάκαμψης, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης. [SID:14470868]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece