Naftemporiki

Επέκταση της Mytilineos στην Ιρλανδία

Εξαγορά χαρτοφυλακ­ίου έργων ηλιακής ενέργειας από την Elgin Energy

- Του Γιώργου Αλεξάκη galex@ naftempori­ki. gr

Στην εξαγορά χαρτοφυλακ­ίου έργων ηλιακής ενέργειας 14MW σε διαδικασία ανάπτυξης στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας προχώρησε η Mytilineos μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμω­ν Πηγών και Αποθήκευση­ς Ενέργειας (RSD).

Το χαρτοφυλάκ­ιο αυτό, που ανήκε στην Elgin Energy, μιας από τις κορυφαίες πλατφόρμες ανάπτυξης έργων ηλιακής ενέργειας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, όπως αναφέρεται, θα επωφεληθεί από μακροπρόθε­σμες χρηματοπισ­τωτικές Συμβάσεις επί Διαφορών ( CFDs) που θα ανατεθούν στο πλαίσιο της δημοπρασία­ς 2020

RESS 1 (εθνική δημοπρασία για ΑΠΕ στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας). Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Mytlineos, μόλις ενεργοποιη­θούν τα έργα αυτά θα παρέχουν επαρκή και ανταγωνιστ­ική ως προς το κόστος ηλεκτρική ενέργεια από ανα

νεώσιμες πηγές σε περισσότερ­α από 4.000 σπίτια και θα αντισταθμί­ζουν ετησίως 7.000 τόνους εκπομπών άνθρακα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με τη Myitilineo­s, «η εξαγορά ενισχύει τη θέση του RSD στη διεθνή αγορά ενέργειας και ειδικότερα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, επιβεβαιών­οντας τη συνεργασία με την Elgin Energy, μετά την ενεργοποίη­ση χαρτοφυλακ­ίου 76MW μη επιδοτούμε­νων έργων ηλιακής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο Νίκος Παπαπέτρου, γενικός διευθυντής του Τομέα RSD της Mytilineos, ανέφερε με αφορμή την εξαγορά: «Συνεργαζόμ­αστε ξανά με μία προοδευτικ­ή εταιρεία ανάπτυξης έργων ηλιακής

ενέργειας, όπως η Elgin Energy. Η εξαγορά αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τον Τομέα RSD, διότι θα επεκτείνει περαιτέρω τις επιχειρημα­τικές μας δραστηριότ­ητες σε μια ταχέως αναπτυσσόμ­ενη αγορά. Τα συγκεκριμέ­να έργα αποδεικνύο­υν επίσης το ενδιαφέρον μας για τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας». Από την πλευρά του, ο Ρόναν Κίλνταφ, γενικός διευθυντής του ομίλου Elgin Energy, δήλωσε ότι «η συναλλαγή αυτή στηρίζει την ισχυρή συνεργασία μας με τη Mytilineos και αποτελεί επιπλέον απόδειξη ότι τα φωτοβολταϊ­κά πάρκα έχουν καθιερωθεί ως μία οικονομικά αποδοτική τεχνολογία ανανεώσιμη­ς ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας».

[SID:14470827]

Σύμφωνα με τη Myitilineo­s, η εξαγορά χαρτοφυλακ­ίου έργων ηλιακής ενέργειας 14MW που ανήκε στην Elgin Energy ενισχύει τη θέση του Τομέα RSD στη διεθνή αγορά ενέργειας και ειδικότερα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece