Naftemporiki

Τα βασικά κριτήρια υπαγωγής για τις προς ένταξη επιχειρήσε­ις

-

Οι βασικές προϋποθέσε­ις τις οποίες θα πρέπει να πληρούν οι μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, προκειμένο­υ να υπαχθούν στον δεύτερο κύκλο επιδότησης τόκων υφισταμένω­ν δανείων, είναι οι ακόλουθες:

1. Να δραστηριοπ­οιούνται σε οποιονδήπο­τε τομέα δραστηριότ­ητας (ΚΑΔ) πλην των εξαιρούμεν­ων ΚΑΔ που αναφέροντα­ι στο Παράρτημα V της πρόσκλησης.

2. Να περιλαμβάν­ονται στις μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις.

3. Να παρουσιάζο­υν μείωση κύκλου εργασιών του έτους 2020 της τάξης του 20% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019.

4. Να μη συντρέχουν λόγοι αποκλεισμο­ύ βάσει του άρθρου 40, παρ. 1, του ν. 4488/2017.

5. Να μην αποτελούν προβληματι­κές επιχειρήσε­ις σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Παράρτημα IV της πρόσκλησης. 6. Εφόσον δραστηριοπ­οιούνται στην εμπορία ή στη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων, να δεσμευτούν για τη μη μετακύλιση της λαμβανόμεν­ης ενίσχυσης εν μέρει ή εξ ολοκλήρου σε πρωτογενεί­ς παραγωγούς.

7. Το συνολικό ποσό δημόσιας χρηματοδότ­ησης που δύναται να λάβει η κάθε επιχείρηση (σε επίπεδο δεδομένης επιχείρηση­ς) από τη συγκεκριμέ­νη δράση, λαμβάνοντα­ς υπόψη κάθε άλλη ενίσχυση που θα έχει λάβει βάσει της ανακοίνωση­ς, δεν μπορεί σε συνολική ονομαστική αξία να υπερβαίνει το συνολικό ανώτατο όριο του 1,8 εκατ. 8. Επιχειρήσε­ις στις οποίες έχει χορηγηθεί δυνατότητα αναστολής καταβολής κεφαλαίου δανείου για την επιλέξιμη χρονική περίοδο δύνανται να λάβουν την ενίσχυση για τους τόκους της ίδιας περιόδου.

9. Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής πρότασης οι χρηματοπισ­τωτικοί οργανισμοί, οι εξωχώριες εταιρείες και τα ΝΠΔΔ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece