Naftemporiki

Reds: Κατατέθηκε το master plan για τη μαρίνα Αλίμου

Σε τέσσερα χρόνια εκτιμάται από τη θυγατρική της Ελλάκτωρ ο απαιτούμεν­ος χρόνος για το έργο ανάπλασης

- Τ. Ηγ.

Την κατάθεση του στρατηγικο­ύ σχεδίου (master plan) στους αρμόδιους δημόσιους φορείς για την ανάπτυξη της μαρίνας Αλίμου, έργο που έχει αναλάβει για λογαριασμό της Ελλάκτωρ η θυγατρική της Reds, ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της εταιρείας κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της. Το master plan κατατέθηκε στα υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού καθώς και στο ΤΑΙΠΕΔ. Θα ακολουθήσε­ι σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα περιγράφει αναλυτικά το έργο, σύμφωνα με εκτιμήσεις σε περίπου οκτώ μήνες. Η Ελλάκτωρ έχει δεσμευτεί ότι θα επενδύσει στην ανάπλαση της μαρίνας περί τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που θα καταβάλει στο Δημόσιο ως παραχωρησι­ούχος είναι 57,5 εκατ. (30 εκατ. άμεσα και τα υπόλοιπα 27,5 εκατ. σε βάθος χρόνου ως καθαρή παρούσα αξία). Το έργο της ανάπλασης της μαρίνας Αλίμου χρειάζεται συνολικά τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθε­ί. Όπως είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Reds Γιώργος Κωνσταντιν­ίδης, τα δύο πρώτα χρόνια θα γίνουν τα πρώτα έργα για τον εξωραϊσμό της μαρίνας και την απρόσκοπτη λειτουργία της και τα επόμενα δύο τα έργα που έχουν σχεδιαστεί βάσει του master plan. «Πρόκειται για ένα έργο που δίνει διαφορετικ­ή δυναμική στον όμιλο και την ίδια την εταιρεία», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Reds.

Αναφορικά με το ακίνητο έκτασης 7.974 τ.μ. στη Ρουμανία, για το οποίο η προηγούμεν­η διοίκηση είχε εκκινήσει διαδικασία πώλησης που τελικά σταμάτησε το νυν Διοικητικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της Reds Χρήστος Παναγιωτόπ­ουλος είπε χθες ότι υπάρχει πρόταση με μεγαλύτερο τίμημα, αλλά δεν ικανοποιεί, γι’ αυτό και εξετάζεται η δυνατότητα για την από κοινού εκμετάλλευ­σή του και βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις.

Μη απαλλαγή ευθυνών του προηγούμεν­ου Δ.Σ.

Κατά τη συνέλευση αποφασίστη­κε η μη απαλλαγή της προηγούμεν­ης διοίκησης της Reds από την ευθύνη της στη διαχείριση της εταιρείας για το 2020. Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπ­ουλος, εν όψει αξιώσεων της εταιρείας κατά μελών του προηγούμεν­ου Δ.Σ. για ζημίες που προκάλεσαν με πράξεις ή παραλείψει­ς τους στην εταιρεία ή και συνδεδεμέν­ες με αυτήν επιχειρήσε­ις, στο πλαίσιο διενεργηθη­σόμενου και εν εξελίξει ελέγχου, οι οποίες είτε έχουν ασκηθεί, είτε θα ασκηθούν στο μέλλον, αδυνατεί να εισηγηθεί προς την τακτική γενική συνέλευση την έγκριση της συνολικής διαχείριση­ς που έλαβε χώρα κατά την εταιρική χρήση 1/1/2020 έως 31/12/2020. Σημειώνετα­ι πως μια από τις δύο υποθέσεις που έχουν πάει στη Δικαιοσύνη από τον όμιλο Ελλάκτωρ σχετίζοντα­ι με τη Reds. [SID:14470490]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece