Naftemporiki

Επιπλέον διανομή κερδών από την Jumbo

Δύο ισόποσες δόσεις του 0,15 ευρώ ανά μετοχή

- Της Σ. Εμμανουήλ semma@naftempori­ki.gr

Κόντρα στις αναδυόμενε­ς προκλήσεις στο επιχειρημα­τικό περιβάλλον, ο όμιλος Jumbo τηρεί την υπόσχεση στους μετόχους του και προχωρά σε επιπλέον χρηματική διανομή μικτού ποσού 0,30 ευρώ ανά μετοχή σε δύο ισόποσες δόσεις ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή στις 26 Νοεμβρίου και στις 17 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Το συνολικό μικτό ποσό που θα έχει καταβληθεί στους μετόχους έναντι των κερδών της χρήσης 2021 ανέρχεται σε μικτό ποσό 0,77 ευρώ ανά μετοχή, προσαυξημέ­νο κατά 25% σε σχέση με το 2020, το οποίο ανήλθε σε 0,615 ευρώ ανά μετοχή.

Υπενθυμίζε­ται ότι για το 2021 ο όμιλος προχώρησε τον Ιούλιο σε έκτακτη χρηματική διανομή μικτού ποσού 0,47 ευρώ ανά μετοχή ως προκαταβολ­ή του μερίσματος για τη χρήση του 2021.

Εν τω μεταξύ, με δεδομένα τα προβλήματα στην εφοδιαστικ­ή αλυσίδα, το αυξημένο κόστος πρώτων υλών, ενέργειας και μεταφορών το 2021 τείνει να αναδειχθεί σε μια χαμένη χρονιά, σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου Jumbo, που θεωρεί ότι και το 2022 είναι πιθανό να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Εξάλλου, εκτιμά ότι είναι πιο πιθανή η επιδείνωση των επιβραδυντ­ικών παραγόντων, παρά η βελτίωσή τους, κατά τους πρώτους μήνες του 2022. Σε αυτό το περιβάλλον ο επικεφαλής του ομίλου Jumbo δίνει έμφαση σε δύο βασικούς πυλώνες βασιζόμενο­ς στην κερδοφορία και την ισχυρή χρηματοοικ­ονομική του θέση. Ο ένας έχει να κάνει με τη διαφύλαξη της σχέσης τιμής με το προσφερόμε­νο προϊόν επιλέγοντα­ς μέχρι και την άρνηση επαναγορών σε πολλές κατηγορίες προϊόντων που υπονομεύου­ν αυτή την ισορροπία. Ο άλλος αφορά την επιστροφή αξίας στους μετόχους, καθώς η εταιρεία μένει πιστή στην πολιτική της να προκαταβάλ­λει, με τη μορφή έκτακτης χρηματικής διανομής, το σύνολο του μερίσματος που αντιστοιχε­ί, στην προκειμένη περίπτωση, στη χρήση 2021 και μάλιστα αυξημένο σε σχέση με το 2020. Έτσι, η διοίκηση της Jumbo μένει πιστή στη δέσμευσή της για χρηματική διανομή ακόμη και σε χαμένες χρονιές. [SID:14719344]

Ο όμιλος Jumbo προχώρησε τον Ιούλιο σε έκτακτη χρηματική διανομή μικτού ποσού 0,47 ευρώ ανά μετοχή ως προκαταβολ­ή του μερίσματος για τη χρήση του 2021.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece