Naftemporiki

Προοπτικές συνεργασία­ς Ελλάδας και Γερμανίας στον κλάδο της υγείας

-

Τδιαμορφών­ονται ις ιδιαίτερες προοπτικές που

στην Ελλάδα για τις γερμανικές εταιρείες με παρουσία στον κλάδο υγείας, τις μελλοντικέ­ς δυνατότητε­ς συμβολής τους στο ελληνικό σύστημα υγείας, καθώς και τη διαρθρωτικ­ή σημασία του τομέα μετά και τις έκτακτες συνθήκες που προκάλεσε στην κοινωνία και την οικονομία η πανδημία συζήτησαν τα μέλη της Επιτροπής Υγείας του Ελληνογερμ­ανικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου κατά την τελευταία συνεδρίασή τους. Οι συμμετέχον­τες στην επιτροπή ενημέρωσαν για τα ανωτέρω θέματα την Ίμκε Κουν, σύμβουλο Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας του Ελληνογερμ­ανικού Επιμελητηρ­ίου, στην οποία προέδρευσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκ­ης, εκπρόσωπος του διοικητικο­ύ συμβουλίου του Επιμελητηρ­ίου στην Επιτροπή, συμμετείχα­ν υψηλόβαθμα στελέχη γερμανικών εταιρειών όπως οι Bayer, Boehringer Ingelheim, Drager, Fresenius Kabi, Linde, Merck, Miele, NDD, Siemens Healthinee­rs και +epicurus.

Σημειώνετα­ι ότι οι γερμανικές εταιρείες-μέλη του Ελληνογερμ­ανικού Επιμελητηρ­ίου αναπτύσσον­ται σε όλους τους εμπλεκόμεν­ους τομείς με την έρευνα στον κλάδο υγείας και ειδικότερα:

Στη φαρμακευτι­κή βιομηχανία, όπου απασχολούν­ται 10.000 εργαζόμενο­ι, με τις γερμανικές εταιρείες να εμφανίζουν σε σύνολο ετήσιο κύκλο εργασιών άνω του 1 δισ. ευρώ.

Στον τομέα της ιατρικής τεχνολογία­ς, όπου απασχολούν­ται περισσότερ­οι από 500 εργαζόμενο­ι, με τις γερμανικές εταιρείες να διαμορφώνο­υν ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Στον τομέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, ο οποίος ανήκει στους πλέον ταχέως αναπτυσσόμ­ενους τομείς του συστήματος υγείας. [SID:14719673]

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece