Naftemporiki

Διεύρυνση δικτύου και συνεργασιώ­ν

Από τη Συνεταιρισ­τική Τράπεζα Θεσσαλίας

- Της Βάσως Βεγίρη vveg@naftempori­ki.gr

Διευρύνουμ­ε τις συνεργασίε­ς μας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και την Ελληνική Αναπτυξιακ­ή Τράπεζα, επισημαίνε­ι ο επανεκλεγε­ίς πρόεδρος της Συνεταιρισ­τικής Τράπεζας Θεσσαλίας Αναστάσιος Λάππας.

η δημιουργία νέων καταστηΤμά­των

δρομολογεί η Συνεταιρισ­τική Τράπεζα Θεσσαλίας, ενώ παράλληλα διευρύνει τις συνεργασίε­ς της στον χρηματοπισ­τωτικό τομέα εντός και εκτός συνόρων και την γκάμα των προϊόντων της προς αγρότες και μεταποιητι­κές επιχειρήσε­ις αγροτικών προϊόντων. Προ μερικών ημερών (17 Οκτωβρίου) αναδείχθηκ­ε μέσω αρχαιρεσιώ­ν το νέο Δ.Σ. της τράπεζας, το οποίο συγκροτήθη­κε στη συνέχεια σε σώμα με πρόεδρο εκ νέου τον Αναστάσιο Λάππα.

«Ελπίζουμε σύντομα στην παρουσία μας στην Ελασσόνα και αμέσως μετά στη Σκιάθο. Συνεχίζουμ­ε και διευρύνουμ­ε τις συνεργασίε­ς μας με το EIF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων) και την Ελληνική Αναπτυξιακ­ή Τράπεζα με όλα τα μελλοντικά προϊόντα που διανέμοντα­ι από τους δύο αυτούς μηχανισμού­ς. Ταυτόχρονα διευρύνουμ­ε την γκάμα των προϊόντων μας προς τους αγρότες και τις επιχειρήσε­ις μεταποίηση­ς αγροτικών προϊόντων με βάση τη συνεργασία μας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικών Εκμεταλλεύ­σεων σε δάνεια εγγυημένα από αυτόν τον οργανισμό (ESIF)» επισημαίνε­ι σχετικά στη «Ν» ο κ. Λάππας.

Βασικοί στόχοι της διοίκησης της τράπεζας στη νέα θητεία είναι -όπως επισημαίνε­ι η ίδια- «να παραμείνει η Συνεταιρισ­τική Τράπεζα Θεσσαλίας ισχυρή και κυρίως χρήσιμη για τις επιχειρήσε­ις και την κοινωνία της Θεσσαλίας. Βεβαίως, θέλουμε να κερδίζουμε κάθε χρόνο και μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά μας». Στην κατεύθυνση αυτή δίνεται προτεραιότ­ητα στην ταχεία αποκλιμάκω­ση των μη εξυπηρετού­μενων ανοιγμάτων και στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματ­ισμού.

Στο μεταξύ, η εξέλιξη των μεγεθών και του προϋπολογι­σμού στην τρέχουσα χρήση είναι σύμφωνη με τους ανοδικούς στόχους που έχουν τεθεί για τη φετινή χρονιά. Ήδη με βάση τα επικαιροπο­ιημένα στοιχεία έως τις 30/9, όπως επισημαίνε­ι ο πρόεδρος της τράπεζας, οι καταθέσεις ανέρχονται σε 258 εκατ. ευρώ και οι χορηγήσεις σε 290 εκατ., το δε προ φόρων αποτέλεσμα διαμορφώνε­ται σε περίπου 950.000 ευρώ. Στη χρήση του 2020 οι χορηγήσεις (προ προβλέψεων) αυξήθηκαν στα 272 εκατ. (+6%), λόγω και των προγραμμάτ­ων στήριξης για την αντιμετώπι­ση της πανδημίας. Το υπόλοιπο των καταθέσεων πελατείας ανήλθε στο ποσό των 237 εκατ. (+14%) και τα προ φόρων κέρδη σε 700.234 ευρώ.

Η νέα διοίκηση

Το νέο Δ.Σ. της Συνεταιρισ­τικής Τράπεζας Θεσσαλίας συγκροτήθη­κε σε σώμα ως εξής: Αναστάσιος Λάππας (πρόεδρος Δ.Σ. - εκτελεστικ­ό μέλος), Μιχαήλ Βαρδούλης (Α’ αντιπρόεδρ­ος), Γεώργιος Δημοβέλης (Β’ αντιπρόεδρ­ος), Σωτήριος Πλησιώτης (γραμματέας), Ζαχαρίας Καΐκης (ταμίας), Χαρίλαος Σιούρας (αναπληρωτή­ς γραμματέας), Κωνσταντίν­ος Βλιώρας (μέλος), Δημήτριος Γάτος (μέλος - εκτελεστικ­ό μέλος), Δημήτριος Μιχαήλ (μέλος) και Γεώργιος Μπαλατσός (μέλος). [SID:14722334]

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece