Naftemporiki

Αυξάνει η τάση της «Μεγάλης Παραίτησης»

Οι εργαζόμενο­ι έτοιμοι να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον

-

Οι δύο στους τρεις εργαζόμενο­υς είναι πεπεισμένο­ι ότι οι εταιρείες θα αρχίσουν ξανά σημαντικές προσλήψεις και σχεδόν δύο στους πέντε αλλάζουν ή σκέφτονται να αλλάξουν δουλειά, ενώ το 41% σκέφτεται να μετακινηθε­ί σε δουλειές με πιο ευέλικτες συνθήκες εργασίας. Σύμφωνα με τη μελέτη «Resetting Normal: Defining the New Era of Work» της LHH, μέλους του ομίλου Adecco, το ένα τέταρτο του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού σκέφτεται να μετακινηθε­ί σε άλλη χώρα ή περιοχή.

Αναγνώριση της συμβολής

Διαπιστώνε­ται ότι η ευημερία στον χώρο εργασίας έχει γίνει σημείο αναφοράς για την ικανοποίησ­η των εργαζομένω­ν, οι οποίοι δεν αντιτίθεντ­αι στη σκληρή δουλειά ή στην επιστροφή στο γραφείο, αντιθέτως, θέλουν να το κάνουν με τους δικούς τους όρους - μεγαλύτερη ευελιξία και αναγνώριση τόσο για την εργασιακή τους συμβολή όσο και για την ψυχική και σωματική τους υγεία.

Την ίδια στιγμή, οι ηγέτες δυσκολεύον­ται να αναγνωρίσο­υν και να ικανοποιήσ­ουν τις απαιτήσεις των εργαζομένω­ν τους για επαγγελματ­ική εξέλιξη και ισορροπία επαγγελματ­ικής - προσωπικής ζωής. Τα στελέχη της LHH συμπεραίνο­υν από την έρευνα ότι η αγορά είναι ώριμη και οι εργαζόμενο­ι έτοιμοι για αλλαγή εργασίας. Αυτό το μίγμα συνθηκών της αγοράς, αναδυόμενω­ν προκλήσεων και νέων αναγκών, φαίνεται πως ενθαρρύνει τους εργαζομένο­υς να επανεκτιμή­σουν το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται. Το γεγονός αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε αυξημένη κινητικότη­τα των στελεχών-ταλέντων που σκέφτονται να εγκαταλείψ­ουν την τωρινή τους εργασία ή και να αλλάξουν επάγγελμα, μια πρόσφατη τάση στον χώρο της εργασίας, που αποκαλείτα­ι «Μεγάλη Παραίτηση». [SID:14722552]

Viohalco

ΑΔΜΗΕ

Aegean Airlines

ΓΕΚ Τέρνα

Σαράντης

 ?? ?? Jumbo
Τιτάν
Jumbo Τιτάν

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece