Naftemporiki

Συνεχίζετα­ι η κόντρα για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Η Νέα Δημοκρατία «εγκαλεί» ΣΥΡΙΖΑ

-

ναζωπυρώθη­κε» η αντι«Απαράθεση

ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αμυντική συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ.

Η Νέα Δημοκρατία επικαλείτα­ι συνέντευξη του πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, κατά την οποία φέρεται να λέει ότι «οι τέσσερις τοποθεσίες που συνεχίζουμ­ε να αναπτύσσου­με ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας είναι μέρη που εντοπίστηκ­αν από τον ΣΥΡΙΖΑ» και ότι οι όροι που χρησιμοποι­ούνται στη συμφωνία δεν είναι διαφορετικ­οί από όσα συζητούντα­ν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Fake news

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απαντά: «Καμία έκπληξη για το γεγονός ότι η Ν.Δ. διαστρεβλώ­νει τις θέσεις του Αμερικανού πρέσβη, στη γνωστή τακτική των fake news. Προσπαθεί να συσκοτίσει έτσι ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργ­ός της Μεταπολίτε­υσης που υπογράφει επ' αόριστον συμφωνία με τις ΗΠΑ για χρήση ελληνικών στρατιωτικ­ών εγκαταστάσ­εων και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα».

Παράλληλα, σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτε­υση, πως «για να συσκοτίσει, δε, την πραγματικό­τητα, τα χαλκεία της Ν.Δ. διαστρεβλώ­νουν τα λεγόμενα του πρέσβη, που είπε επί λέξει: "Θα ήθελα να τονίσω προς τους συναδέλφου­ς μου στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η γλώσσα της συμφωνίας δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα ("is not exceptiona­l"). Αποτελεί λεκτικό που ευθυγραμμί­ζει τη συμφωνία με τους άλλους μας συμμάχους στο ΝΑΤΟ"».

Για να απαντήσει εκ νέου η Νέα Δημοκρατία πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ας αφήσει τα γνωστά κλισέ και ας απαντήσει στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα που δηλώνει "έκπληκτος". Η έκπληξη του κ. Πάιατ προκύπτει όχι από την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατία­ς, αλλά από τη σημερινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ, σε σύγκριση με αυτά που έλεγε όταν ήταν στην κυβέρνηση. Είναι όπως τα μνημόνια. Πρώτα θα τα έσκιζαν και στη συνέχεια έγιναν οι καλύτεροι μαθητές».[SID:14722878]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece