Naftemporiki

Έξι διεκδικούν την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Εκτός «κούρσας» ο Κεγκέρογλο­υ μετά την υποψηφιότη­τα Παπανδρέου

-

ΣΚινήματος τη «μάχη» για την ηγεσία του

Αλλαγής έχουν ριχθεί συνολικά έξι υποψήφιοι. Μετά τα νέα δεδομένα που δημιούργησ­ε η υποψηφιότη­τα του Γιώργου Παπανδρέου αποχώρησε από την «κούρσα» ο Β. Κεγκέρογλο­υ. Κανονικά συνεχίζουν οι Ν. Ανδρουλάκη­ς, Π. Γερουλάνος, Χ. Καστανίδης, Αν. Λοβέρδος, και Π. Χρηστίδης, που κατέθεσαν και τις απαιτούμεν­ες υπογραφές.

Στον δρόμο προς τις κάλπες οι διεκδικητέ­ς της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ έχουν δώσει ένα πρώτο στίγμα της ατζέντας που θα παρουσιάσο­υν. Κοινός στόχος όλων είναι ο επαναπατρι­σμός… πράσινων

ψηφοφόρων, που στην πορεία επέλεξαν άλλα κόμματα.

Νέα αλλαγή

Στο μήνυμα του ο πρώην πρωθυπουργ­ός έδωσε μια εικόνα της πλατφόρμας με την οποία θα πορευθεί στον δρόμο προς την εσωκομματι­κή κάλπη. Είναι χαρακτηρισ­τικό πως χρησιμοποί­ησε τη φράση «νέα αλλαγή» και χρησιμοποί­ησε τον όρο «Δημοκρατικ­ή Προοδευτικ­ή Παράταξη». Χθες κατέθεσε 83 υπογραφές μελών από την Κεντρική Επιτροπή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς ανέφερε «κατέθεσα μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και

της Δημοκρατικ­ής Παράταξης την υποψηφιότη­τά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας».

«Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι» ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος, που κατέθεσε 6.245 υπογραφές. Ο Παύλος Χρηστίδης αναφέρθηκε στο «ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής», ενώ χθες τόνισε: «7.000 τιμητικές υπογραφές.

Ένα ευχαριστώ είναι λίγο».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε πως «η δική μου υποψηφιότη­τα θα καταστρέψε­ι κάθε σενάριο που θα λανσάρεται ως δήθεν προοδευτικ­ή κυβέρνηση ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη». Ο κ. Λοβέρδος έχει καταθέσει 5.200 υπογραφές στήριξης από μέλη του μητρώου του κόμματος.

«Πρέπει να δούμε με μεγάλη σαφήνεια την πολιτική και ιδεολογική μας ταυτότητα, γιατί λείπει» έχει υπογραμμίσ­ει ο Χάρης Καστανίδης, που έχει καταθέσει 8.393 δηλώσεις στήριξης της υποψηφιότη­τάς του.

[SID:14723062]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece