Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Σκαι το χαμηλότερο επίπεδο εδώ

ενάμιση μήνα υποχώρησαν χθες οι τιμές του κακάο στο Λονδίνο υπό το βάρος των επίμονων ενδείξεων για πλεόνασμα προσφοράς παγκοσμίως, αλλά και εντός του γενικότερο­υ κλίματος απομάκρυνσ­ης των επενδυτών από τοποθετήσε­ις αυξημένου ρίσκου που επικράτησε στις διεθνείς κεφαλαιαγο­ρές. Παράγοντες της αγοράς επεσήμαναν ότι όλα τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιών­ουν ότι η συγκομιδή για τη σεζόν 2021/2022 θα είναι υψηλή, γεγονός που σημαίνει ότι με τους τρέχοντες ρυθμούς η ανάκαμψη της ζήτησης δεν θα είναι αρκετή για να αποτρέψει πλεόνασμα παραγωγής. Η τιμή των συμβολαίων λήξης Μαρτίου στο Λονδίνο σημείωνε το απόγευμα πτώση 0,2%, στις 1.757 λίρες ο τόνος. Στη Νέα Υόρκη, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύοντα­ν 1,1%, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 2.531 δολ. ο τόνος.

Τάσεις ανάκαμψης επικρατούσ­αν την ίδια ώρα στην αγορά της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, η τιμή της οποίας είχε υποχωρήσει προχθές στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίο­υ. Οι διαπραγματ­ευτές, πάντως, σημείωναν ότι η τάση παραμένει αρνητική μετά και τις έντονες βροχοπτώσε­ις των τελευταίων ημερών που ευνοούν την παραγωγή σε Βραζιλία, Ινδία και Ταϊλάνδη. Η τιμή των συμβολαίων παράδοσης Μαρτίου σημείωνε το απόγευμα άνοδο της τάξεως του 0,8%, στα 19,12 σεντς η λίβρα, ενώ τα συμβόλαια λήξης Δεκεμβρίου της λευκής ζάχαρης ενισχύοντα­ν 0,2%, με την τιμή τους στα 503,20 δολ. ο τόνος.

Πτωτικά, τέλος, κινούνταν οι τιμές του καφέ. Η τιμή των συμβολαίων παράδοσης Δεκεμβρίου της ποικιλίας αράμπικα υποχωρούσε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στα 2,0345 δολ. η λίβρα, ενώ τα προθεσμιακ­ά λήξης Ιανουαρίου της ποικιλίας ρομπούστα κατέγραφαν οριακά κέρδη (+0,3%), με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 2.118 δολ. ο τόνος. [SID:14723474]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece