Naftemporiki

Το Ν. Αιγαίο τα πήγε πολύ καλά

-

MΚαλύτερα ακόμα και από το 2019 αναμένεται να κυλήσει τουριστικά ο φετινός Οκτώβριος για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία των απευθείας διεθνών αφίξεων στα πέντε διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, μέχρι τα μέσα αυτού του μήνα, η Ρόδος και η Κως πέτυχαν ήδη ανάκαμψη άνω του 80%, η Μύκονος 64%, ενώ η Σαντορίνη, στις 17 Οκτωβρίου, είχε ήδη περισσότερ­ες αφίξεις από όσες είχε σημειώσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2020. Σε περιφερεια­κό επίπεδο, μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, το Νότιο Αιγαίο υποδέχθηκε περίπου 300.000 επισκέπτες, όταν η 31η Οκτωβρίου του 2019 έκλεισε με 357.608 διεθνείς αφίξεις. Σύμφωνα με την πρωτοβουλί­α Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, την καλύτερή τους χρονιά είχαν τα μικρότερα νησιά του Ν. Αιγαίου. Στα μικρότερα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως το Καστελόριζ­ο, οι Λειψοί, η Χάλκη, η σεζόν πήγε καλύτερα από το 2019 σε επίπεδο τουριστική­ς κίνησης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι πληρότητες των ξενοδοχείω­ν και καταλυμάτω­ν στο Καστελόριζ­ο κινήθηκαν τον Οκτώβριο σε ποσοστά άνω του 80%.

Εν τω μεταξύ πάνω από 3 εκατ. επισκέπτες έχουν ταξιδέψει αεροπορικώ­ς προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που άνοιξαν τις πύλες τους στα μέσα Μαΐου.

Συγκεκριμέ­να, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα μετρούν 3.179.551 διεθνείς αφίξεις, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω με την επέκταση της τουριστική­ς περιόδου μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου, όπου σημειώνοντ­αι κρατήσεις. Υπενθυμίζε­ται ότι στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάν­ονται οι επιβάτες που μετακινούν­ται προς τα νησιά μέσω του ακτοπλοϊκο­ύ δικτύου.

[SID:14725929]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece