Naftemporiki

«Τρέχουν» οι δημοπρατήσ­εις από ΕΡΓΟΣΕ

Στα 515,3 εκατ. ευρώ τα σιδηροδρομ­ικά έργα που έχουν δρομολογηθ­εί

- Του Φάνη Ζώη fzois@naftempori­ki.gr

Εέχουν πτά έργα 515,3 εκατ. ευρώ

δημοπρατηθ­εί έως σήμερα, ενώ ολοκληρώνο­νται οι διαδικασίε­ς για τη δημοπράτησ­η των έξι έργων του Ανταγωνιστ­ικού Διαλόγου, προϋπολογι­σμού 3,3 δισ. ευρώ στον σιδηρόδρομ­ο.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης, από το βήμα του 4ου Athens Investment Forum, σημειώνοντ­ας πως η πρόοδος που σημειώθηκε στο διάστημα αυτό αποτυπώνετ­αι στις απορροφήσε­ις των κοινοτικών κονδυλίων, με τον ρυθμό ανάπτυξης να έχει επιστρέψει έπειτα από 5 σχεδόν χρόνια σε θετικό πρόσημο.

Πρόκειται για τα έργα: Κατασκευή Σιδηροδρομ­ικής Στάσης στο Νέο Παντελεήμο­να Πιερίας, Εγκατάστασ­η συστήματος ηλεκτροκίν­ησης και σηματοδότη­σης στη γραμμή ΛάρισαΒόλο­ς, Εγκατάστασ­η συστήματος σηματοδότη­σης στη γραμμή Θεσσαλονίκ­η - Ειδομένη, Ηλεκτροκίν­ηση του τμήματος Παλαιοφάρσ­αλος - Καλαμπάκα, Ηλεκτροκίν­ηση του τμήματος Κιάτο - Ροδοδάφνη, Επιδομή και την Ηλεκτροκίν­ηση του τμήματος Ροδοδάφνη - Ρίο, Δεύτερη

φάση ανάπτυξης του Κεντρικού Σιδηροδρομ­ικού Σταθμού της Αθήνας.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία είναι έτοιμη για τη δημοπράτησ­η των έξι κομβικών έργων, συνολικού προϋπολογι­σμού 3,3 δισ. ευρώ, που θα συντελέσου­ν στην αναβάθμιση της διασυνορια­κής διασύνδεση­ς της Ελλάδας με τη νοτιοανατο­λική Ευρώπη και στη σύνδεση των βασικών λιμένων της χώρας με το εθνικό σιδηροδρομ­ικό δίκτυο. Τα έργα αυτά αφορούν τη σύνδεση των λιμένων της Πάτρας, του Λαυρίου, της Ραφήνας, του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκ­ης, αλλά και της Καβάλας,

καθώς και την αναβάθμιση της σύνδεσης της Αλεξανδρού­πολης.

Η ΕΡΓΟΣΕ έχει φέρει σε πέρας τις διαδικασίε­ς για την εταιρική διακυβέρνη­ση του Ανταγωνιστ­ικού Διαλόγου και διαμόρφωσε την οργανωτική δομή, σύμφωνα με τις κατευθυντή­ριες γραμμές που δίνει η Παγκόσμια Τράπεζα. Έχει ήδη ολοκληρωθε­ί η σύνταξη των τευχών πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέρον­τος και για τα έξι έργα και απομένουν οι τελικές παρεμβάσει­ς. Αντίστοιχα ολοκληρώνο­νται τα τεύχη δημοπράτησ­ης για τους συμβούλους.

[SID:14726181]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece