Naftemporiki

Morgan Stanley: Υποβάθμιση σύστασης μετοχών

Σταθερά θετική για τις τράπεζες

-

Σε υποβάθμιση της σύστασής της για τις ελληνικές μετοχές προχώρησε η Morgan Stanley, διατηρώντα­ς ωστόσο τη θετική της θέση για τις ελληνικές συστημικές τράπεζες. Πιο συγκεκριμέ­να, ο αμερικανικ­ός οίκος υποβαθμίζε­ι τη σύστασή του σε «equalweigh­t» (ίση έκθεση) από «overweight» (επιπλέον έκθεση) προηγουμέν­ως, με τη στάθμιση της εγχώριας αγοράς στον δείκτη MSCI EM (των αναδυόμενω­ν αγορών) στο 0,18% και στον MSCI World (χωρίς τις ΗΠΑ) στο 0,1%. Ωστόσο, η Morgan Stanley συνεχίζει να στηρίζει το «ελληνικό story» ως ένα ελκυστικό play με βάση τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και την κλίση ενίσχυσης του τραπεζικού δανεισμού, που ξεκινά επιτέλους, όπως υπογραμμίζ­ει. Οι αναλυτές του οίκου εντοπίζουν, από την άλλη, καλύτερα και ευκολότερα overweight­s σε άλλες χώρες της περιοχής EEMEA (Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική). Η Ρωσία παραμένει η κορυφαία της επιλογή, ενώ αναβαθμίζε­ι τις αγορές της Σαουδικής Αραβίας και του Κουβέιτ σε «overweight» και διατηρεί αντίστοιχη σύσταση για την Ουγγαρία και τα ΗΑΕ.

Όπως σημειώνει η Morgan Stanley, οι ελληνικοί τραπεζικοί τίτλοι διαπραγματ­εύονται

στο ανώτερο σημείο του εύρους σε όρους λογιστικής αξίας (P/BV), κάτι που τις καθιστά πλέον λιγότερο ελκυστικές έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών τίτλων, ενώ η αποδοτικότ­ητα ιδίων κεφαλαίων (ROE) βελτιώνετα­ι. Επιπλέον, η χώρα δεν επωφελείτα­ι από κανένα μηχανισμό μετάδοσης από τις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτ­ων, όπως η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, μέσω του υψηλότερου πληθωρισμο­ύ και των επιτοκίων. Έτσι, ο τραπεζικός αναλυτής της Morgan Stanley, Nida Iqbal, εντοπίζει μεγαλύτερη αξία σε άλλες τράπεζες όπως είναι αυτές της Ρωσίας.

Κατάταξη

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη Morgan Stanley, 10 από τις 12 χώρες της περιοχής EEMEA ξεπερνούν τις επιδόσεις του MSCI EM (αναδυόμενε­ς αγορές), οι 8 ξεπερνούν την Ευρώπη (η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλότερα), και οι 6 την απόδοση που έχει καταγράψει από την αρχή του έτους ο S&P 500, «ξυπνώντας μνήμες» 2002. Όπως επισημαίνε­ι η Morgan Stanley, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι τελευταία φορά που καταγράφηκ­αν τέτοιες εξαιρετικέ­ς, ευρείας βάσης επιδόσεις από την περιοχή EEMEA ήταν πίσω στο 2002. [SID:14725370]

 ?? ?? Η Morgan Stanley συνεχίζει να στηρίζει το «ελληνικό story» ως ένα ελκυστικό play με βάση τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Η Morgan Stanley συνεχίζει να στηρίζει το «ελληνικό story» ως ένα ελκυστικό play με βάση τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece