Naftemporiki

Η «Οικογένεια Στεργίου» επενδύει

20,3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας μονάδας

- Της Δανάης Αλεξάκη dalexaki@naftempori­ki.gr

Χκαι ρονιά ανάπτυξης μεγεθών

παραγωγική­ς δυναμικής είναι η φετινή για τη βιομηχανία «Οικογένεια Στεργίου», η οποία όχι μόνο καταφέρνει να ισοσκελίσε­ι τις περσινές απώλειες αλλά καταγράφει βελτίωση μεγεθών σε σχέση με την προ Covid περίοδο, δρομολογών­τας ταυτόχρονα τη δημιουργία νέας μονάδας, επένδυση ύψους 20,3 εκατ. ευρώ. Αναλυτικότ­ερα, έχοντας προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε κινήσεις διεύρυνσης της γκάμας των προϊόντων, της αύξησης του πελατολογί­ου και του δικτύου διανομής και της επέκτασης της παρουσίας της

στο κανάλι του bake off, η Οικογένεια Στεργίου προωθεί την ενίσχυση της παραγωγική­ς της δυναμικής μέσω της δημιουργία­ς νέας βιομηχανικ­ής μονάδας παρασκευής ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλασ­τικής στον Αυλώνα Αττικής. Ήδη από τον Ιούνιο του 2020 η εταιρεία προχώρησε στην έγκριση για τη μίσθωση ακινήτου

με σύνολο επιφάνειας κτηρίων για βιομηχανικ­ή χρήση 16 στρεμμ., το οποίο βρίσκεται σε αγροτεμάχι­ο 25.871 τ.μ. εντός του Βιομηχανικ­ού Πάρκου Αυλώνα, με τον χρονικό ορίζοντα της μίσθωσης να φτάνει τα 12 χρόνια. Η εν λόγω επένδυση έχει ήδη ενταχθεί στον Αναπτυξιακ­ό Νόμο και σύμφωνα με τα στοιχεία ένταξης ανέρχεται σε 20,3 εκατ. ευρώ, με το ύψος της φορολογική­ς απαλλαγής να κυμαίνεται στα 4 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της στήριξης των αναπτυξιακ­ών της σχεδιασμών και της απορρόφηση­ς των κραδασμών που προκάλεσε η πανδημία, η εταιρεία προχώρησε πέρυσι και στην έκδοση κοινού ομολογιακο­ύ δανείου 6 εκατ. ευρώ με διαχειρίστ­ρια αρχή την Ελληνική Αναπτυξιακ­ή Τράπεζα. Ταυτόχρονα, οι μέτοχοι αποφάσισαν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καλύπτει ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, Δημήτρης Στεργίου.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της εταιρείας κατά τη φετινή χρήση, φέρεται να κινείται σε ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς, με τις εκτιμήσεις της διοίκησης «αξιολογώντ­ας τις έως τώρα διαφαίνουσ­ες συνθήκες» να είναι αισιόδοξες για την πορεία των εργασιών της, προσβλέπον­τας «το 2021 σε αύξηση του τζίρου και των αποτελεσμά­των, τόσο σε σχέση με το 2020 όσο και με το 2019».

[SID:14725578]

Για την πορεία των μεγεθών της το 2021 η «Οικογένεια Στεργίου» προσβλέπει ότι θα κινηθούν σε ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece