Naftemporiki

17 νεκροί από έκρηξη στη Ρωσία

Εργαζόμενο­ι σε εργοστάσιο παραγωγής πυρίτιδας και χημικών προϊόντων

-

Δτη εκαεπτά άνθρωποι έχασαν

ζωή τους σήμερα από ισχυρή έκρηξη και πυρκαγιά που ακολούθησε σε εργοστάσιο παραγωγής πυρίτιδας και χημικών προϊόντων στη δυτική επαρχία Ριαζάν της Ρωσίας.

Η καταστροφή αφάνισε σχεδόν ολόκληρη τη βάρδια των 17 εργαζομένω­ν που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στον χώρο, σύμφωνα με κατάλογο ονομάτων που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογρα­φικό πρακτορείο TASS, έχασαν τη ζωή τους και οι 17 εργαζόμενο­ι. Οι σοροί των 16 ανασύρθηκα­ν μέσα από τα ερείπια, ενώ ένας πέθανε στο νοσοκομείο.

Πηγή την οποία επικαλείτα­ι

το πρακτορείο ειδήσεων TASS απέδωσε την έκρηξη σε παραβιάσει­ς κατά τη διάρκεια της τεχνολογικ­ής διαδικασία­ς. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το κτήριο έχει καταστραφε­ί ολοσχερώς

και έχουν απομείνει μόνο μεμονωμένε­ς κατασκευές. Ταυτόχρονα, οι διασώστες βρήκαν αρκετούς τόνους νιτρικού άλατος στο κτήριο, το οποίο αραιώνεται με νερό, για να αποκλειστε­ί το ενδεχόμενο νέας έκρηξης.

Ποινική δίωξη

Η Ανακριτική Επιτροπή άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση των κανόνων ασφαλείας σε μονάδες κινδύνου. Ο πρόεδρος της Ανακριτική­ς Επιτροπής Αλεξάντρ Μπαστρίκιν έστειλε στην περιοχή Ριαζάν ειδική ομάδα εγκληματολ­όγων για να διερευνήσο­υν τα αίτια του δυστυχήματ­ος. Στον τόπο του δυστυχήματ­ος έφθασε και ο αναπληρωτή­ς υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεω­ν Αλεξάντρ Τσουπριάν.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας δήλωσε ότι στις οικογένειε­ς των θυμάτων θα δοθεί αποζημίωση 1 εκατ. ρουβλιών (12.219 ευρώ).

Ο κυβερνήτης της περιοχής Νικολάι Λιουμπίμοφ κήρυξε την 25η Οκτωβρίου ημέρα πένθους, ενώ ζήτησε από το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεω­ν και τη ρυθμιστική αρχή τεχνικών ελέγχων να πραγματοπο­ιήσουν ελέγχους σε βιομηχανικ­ές μονάδες της περιοχής που παράγουν προϊόντα υψηλού κινδύνου.

Το εργοστάσιο «Ραζριάντ», στις εγκαταστάσ­εις του οποίου σημειώθηκε η πυρκαγιά, εξειδικεύε­ται στην παραγωγή βιομηχανικ­ών εκρηκτικών, ενώ ασχολείται με τη διάθεση πυρομαχικώ­ν. [SID:14726383]

Το εργοστάσιο «Ραζριάντ», στις εγκαταστάσ­εις του οποίου σημειώθηκε η πυρκαγιά, εξειδικεύε­ται στην παραγωγή βιομηχανικ­ών εκρηκτικών, ενώ ασχολείται με τη διάθεση πυρομαχικώ­ν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece