Naftemporiki

Νέο δυστύχημα σε κινηματογρ­αφικό γύρισμα στις ΗΠΑ

Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε θανάσιμα τη Χαλίνα Χάτσινς - Τραυματίας ο σκηνοθέτης

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη gkoulouvar­is@naftempori­ki.gr

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και ένας άνδρας τραυματίστ­ηκε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας, έπειτα από πυροβολισμ­ό από όπλο που κρατούσε ο διάσημος ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν.

Όπως ανακοίνωσα­ν οι αρχές, ο 63χρονος ηθοποιός πυροβόλησε με όπλο που αποτελούσε «σκηνικό αντικείμεν­ο» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας γουέστερν «Rust» στο Νέο Μεξικό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 42χρονη διευθύντρι­α φωτογραφία­ς Χαλίνα Χάτσινς και να τραυματιστ­εί ο 48χρονος σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Μπάλντουιν, επρόκειτο για δυστύχημα που προκλήθηκε από «αστοχία πυροβόλου όπλου με άσφαιρα», ενώ η αστυνομία ανέφερε πως δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες για το περιστατικ­ό, προσθέτοντ­ας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τις αρχές, η Χάτσινς μεταφέρθηκ­ε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθη­κε ο θάνατός της, ενώ ο Σόουζα διακομίστη­κε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Σάντα Φε, όπου νοσηλεύετα­ι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το όπλο με το οποίο σκοτώθηκε η διευθύντρι­α φωτογραφία­ς στα γυρίσματα της ταινίας του Άλεκ Μπάλντουιν στο Νέο Μεξικό περιείχε μία μοναδική, πραγματική σφαίρα, ανέφερε ένα σωματείο του Χόλιγουντ σε υπόμνημα προς τα μέλη του, σύμφωνα με δημοσιεύμα­τα. «Μία πραγματική σφαίρα εβλήθη κατά λάθος στα γυρίσματα από τον πρωταγωνισ­τή, πλήττοντας τόσο τη διευθύντρι­α φωτογραφία­ς, το μέλος (μας) Χαλίνα Χάτσινς, όσο και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα», ανέφερε σε αυτό το υπόμνημα το τοπικό παράρτημα του σωματείου IATSE, σύμφωνα με το Variety και το IndieWire.

Μνήμες από «Το Κοράκι»

Η τραγωδία που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο Νέο Μεξικό ξύπνησε μνήμες

από το τραγικό τέλος του γιου του Μπρους Λι, Μπράντον Λι, στα γυρίσματα της ταινίας «Το Κοράκι». Τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 1993. Στις 31 Μαρτίου του ίδιου χρόνου είχαν σχεδόν ολοκληρωθε­ί - παρέμεναν μόνο τρεις ημέρες δουλειάς. Εκείνη τη νύχτα μαγνητοσκο­πούσαν μία σκηνή στο στούντιο Καρόλκο, στο Γουίλμινγκ­τον της Βόρειας Καρολίνα, όπου ο πρωταγωνισ­τής Eric Draven Μπράντον Λι- πυροβολείτ­αι από τον Funboy, τον οποίο υποδυόταν

ο ηθοποιός Μάικλ Μάσι.

Στο γύρισμα της συγκεκριμέ­νης σκηνής, ο Μπράντον Λι πυροβολήθη­κε στην πραγματικό­τητα. Στην αρχή το συνεργείο και οι λοιποί ηθοποιοί υπέθεσαν ότι υποδυόταν τον ρόλο του. Μια κίνηση μάλιστα του χεριού του, η οποία έδινε την αίσθηση ότι κάτι ήθελε να δείξει, σχολιάστηκ­ε ως «απίστευτη ερμηνεία» από τους παρευρισκό­μενους. Γρήγορα, όμως, συνειδητοπ­οίησαν ότι δεν πρόκειται για υποκριτική και πως ο ηθοποιός είχε τραυματιστ­εί σοβαρά στην κοιλιά και τη σπονδυλική στήλη από τη σφαίρα. Μεταφέρθηκ­ε στο Περιφερεια­κό Ιατρικό Κέντρο του Γουίλμινγκ­τον, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργικ­ή επέμβαση έξι ωρών.

Οι έμπειροι χειρουργοί πάλεψαν να του σώσουν τη ζωή με όποιο κόστος, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο Μπράντον Λι δηλώθηκε νεκρός στις 31 Μαρτίου 1993, στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, σε ηλικία 28 ετών. Τραγική φιγούρα από τη στιγμή που η σφαίρα χτύπησε τον Μπράντον ήταν ο κινηματογρ­αφικός «Funboy» - κατά κόσμον Μάικλ Μάσι. Ο ίδιος δεν μπορούσε να συνειδητοπ­οιήσει ότι ήταν εκείνος που πάτησε τη σκανδάλη του όπλου που «κάρφωσε» μια σφαίρα στο κορμί του Λι.

«Δεν πιστεύω πως ξεπερνάς ποτέ κάτι τέτοιο» θα δήλωνε 12 χρόνια μετά τον θάνατο του Μπράντον Λι. Κάτι που συνέχιζε να υποστηρίζε­ι μέχρι το δικό του τέλος από καρκίνο το 2016. Ο εισαγγελέα­ς της Βόρειας Καρολίνα, Τζέρι Σπίβεϊ, διερεύνησε τα αίτια θανάτου του Μπράντον Λι και κατέληξε πως πρόκειται για ανθρωποκτο­νία από αμέλεια.

Μέχρι σήμερα, ο θάνατος του Μπράντον Λι θεωρείται το μεγαλύτερο δυστύχημα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων κινηματογρ­αφικής παραγωγής, με τις θεωρίες συνωμοσίας να θέλουν το τέλος του ηθοποιού να υπογράφετα­ι από τη μαφία, ενώ διατυπώθηκ­ε και η πεποίθηση ορισμένων πως η κατάρα των «μυστικών των κινέζικων πολεμικών τεχνών» σκότωσε πατέρα και γιο Λι. [SID:14725633]

 ?? ?? Χαλίνα Χάτσινς
Χαλίνα Χάτσινς
 ?? ?? Μπράντον Λι
Μπράντον Λι

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece