Naftemporiki

Στα ημιτελικά της Μόσχας η Σάκκαρη

Για μία θέση στον τελικό του «Κρέμλιν Καπ» σήμερα η Ελληνίδα τενίστρια

-

Ηστην

Σιμόνα Χάλεπ, άλλοτε Νο1

παγκόσμια κατάταξη, δεν κατάφερε να ανακόψει την πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο «Κρέμλιν Καπ» της Μόσχας. Με κεκτημένη ταχύτητα και ψυχολογία στα ύψη μετά την επιβεβαίωσ­η της συμμετοχής της στα WTA Finals για πρώτη φορά στην καριέρα της, η Ελληνίδα πρωταθλήτρ­ια νίκησε 6-4, 64 τη νυν Νο19 αθλήτρια στην κατάταξη της WTA και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπί­σει σήμερα (14:00, Cosmote Sport 9) τη Ρωσίδα Εκατερίνα Αλεξαντρόβ­α.

Η Σάκκαρη τέθηκε για πρώτη

φορά στην καριέρα της αντιμέτωπη της Χάλεπ, μιας αθλήτριας που έχει στη συλλογή της έναν τίτλο στο Γουίμπλεντ­ον κι άλλον έναν στο Ρολάν Γκαρός, καθώς και τρεις συμμετοχές σε τελικούς τουρνουά γκραν σλαμ. Στο πρώτο σετ η Ελληνίδα πρωταθλήτρ­ια προηγήθηκε 5-2, η Χάλεπ μείωσε σε 5-4 και σέρβιρε για να ισοφαρίσει, αλλά η Σάκκαρη κατάφερε, στην πέμπτη ευκαιρία της, να κάνει το break και προηγηθεί με 1-0 σετ. Η Σάκκαρη συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, προηγήθηκε 3-0 και 51 κι έφτασε σε ματς μπολ, αλλά η πολύ έμπειρη Ρουμάνα κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι και με δύο break να μειώσει σε 5-4. Ξανά όμως, ακριβώς

όπως στο πρώτο σετ, η 26χρονη πρωταθλήτρ­ια βρήκε τα σωστά χτυπήματα, «έσπασε» το σερβίς της Χάλεπ και πανηγύρισε τη νίκη.

Η επόμενη αντίπαλός της, η Αλεξαντρόβ­α, είχε κάνει νωρίτερα την έκπληξη αποκλείοντ­ας με 6-3, 6-4 το Νο1 του ταμπλό, τη Λευκορωσίδ­α Αρίνα Σαμπαλένκα. Η επίσης 26χρονη Ρωσίδα είναι Νο37 στην παγκόσμια κατάταξη και η Σάκκαρη την έχει νικήσει και τις τρεις φορές που βρέθηκαν αντιμέτωπε­ς στο παρελθόν, με τελευταία το 2019 στο Σαν Χοσέ.

[SID:14726853]

 ?? ?? Εντυπωσιακ­ή η Μαρία Σάκκαρη (στη φωτογραφία), επιβλήθηκε χθες της Σιμόνα Χάλεπ με 2-0 σετ.
Εντυπωσιακ­ή η Μαρία Σάκκαρη (στη φωτογραφία), επιβλήθηκε χθες της Σιμόνα Χάλεπ με 2-0 σετ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece