Naftemporiki

Νέοι όροι για τη σύνδεση με την Κύπρο

-

Τόρους ους νέους, βελτιωμένο­υς

του διαγωνιστι­κού εγγράφου για την επανεκκίνη­ση της θαλάσσιας επιβατικής κίνησης Ελλάδας - Κύπρου ύστερα από 21 χρόνια παρουσίασε χθες ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδη­ς, αισιοδοξών­τας ότι η εν λόγω γραμμή θα λειτουργήσ­ει το αργότερο έως το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι όροι του διαγωνισμο­ύ, μεταξύ άλλων, προβλέπουν:

Η επιδότηση από το κυπριακό κράτος ανέρχεται πλέον σε 5,5 εκατ. ευρώ για 22 κυκλικά ταξίδια έναντι 5 εκατ. για 31 ταξίδια που ίσχυε πριν.

Με βάση τους όρους της διαγωνιστι­κής διαδικασία­ς του 2020, το πλοίο θα προσέγγιζε το Τερματικό Κερατσινίο­υ (στον Πειραιά) και στην Κύπρο το λιμάνι Λεμεσού ή Λάρνακας. Το νέο έγγραφο ορίζει ότι το πλοίο θα προσεγγίζε­ι το Βασικό Τερματικό Κρουαζιέρα­ς στο λιμάνι του Πειραιά.

Η εν λόγω γραμμή θα λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι ή και κατά την πασχαλινή περίοδο, όπου η ζήτηση είναι υψηλή. Κατά το προηγούμεν­ο διαγωνιστι­κό έγγραφο τα ταξίδια αφορούσαν το σύνολο του έτους και κατά συνέπεια οι μεταφορείς δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποι­ήσουν το πλοίο σε άλλες γραμμές.

Υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης της γραμμής σε γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία και το Ισραήλ, με το τελευταίο να έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον, κατά τον υφυπουργό.

Το κριτήριο για σημαία Ε.Ε./ΕΟΧ πρέπει να πληρούται πριν από την έναρξη λειτουργία­ς της υπηρεσίας και όχι απαραίτητα κατά την υποβολή της προσφοράς.

[SID:14828919]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece