Naftemporiki

«Ριμπάουντ» της adidas Hellas στα αποτελέσμα­τα 9μήνου

Σε τροχιά ανάπτυξης και αύξησης του μεριδίου στην ελληνική αγορά

-

Παίρνει «ριμπάουντ» φέτος η adidas Hellas, η οποία στο εννεάμηνο εμφανίζει αύξηση εσόδων, «μαζεύοντας» τις απώλειες που κατέγραψαν τα έσοδά της την περσινή χρονιά. Παράλληλα, η περσινή βελτιωμένη εικόνα κερδοφορία­ς ενδυναμώνε­ι την ευελιξία της ελληνικής θυγατρικής της γερμανικής εταιρείας αθλητικών Adidas AG, η οποία, όπως έχει ήδη ανακοινώσε­ι, δέχεται σημαντική πίεση εξαιτίας της μεταφορική­ς κρίσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομική­ς έκθεσης για την περσινή χρήση, ο κύκλος εργασιών της adidas Hellas υποχώρησε 18,08%, στα 116,4 εκατ. ευρώ το 2020, σε σχέση με τον τζίρο ύψους 142,2 εκατ. ευρώ που είχε καταγραφεί το 2019.

Η μείωση του κύκλου εργασιών αποδίδεται από την εταιρεία στο κλείσιμο των φυσικών καταστημάτ­ων της λόγω της επιβολής lockdown. Υπενθυμίζε­ται ότι στη χρήση 2020 η εταιρεία προχώρησε σε κλείσιμο τριών καταστημάτ­ων της και σε άνοιγμα ενός νέου, με αποτέλεσμα το δίκτυό της να αριθμεί 10 καταστήματ­α λιανικής, έναντι 12 το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η εταιρεία κατάφερε να περιορίσει

σημαντικό μέρος των απωλειών στα έσοδα, καθώς, όπως επισημαίνε­ται στην έκθεση, οι διαδικτυακ­ές πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 74%.

Παρά τους κραδασμούς που υπήρξαν στην εικόνα του τζίρου, η εταιρεία κατά την περσινή χρονιά εμφάνισε σημαντική ενίσχυση στην κερδοφορία της, με τα συνολικά αποτελέσμα­τα μετά από φόρους να ανέρχονται σε 3,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 91,25% σε σχέση με το 1,7 εκατ. ευρώ του 2019.

«Το οικονομικό αποτέλεσμα της εταιρείας είναι αρκετά καλό παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκλήθηκα­ν από την πανδημία

της Covid-19 αλλά και τη συνεχιζόμε­νη κακή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα», αναφέρει η εταιρεία στην οικονομική της έκθεση, ενώ σημειώνει πως η επίδοση αυτή «οφείλεται στη συγκρατημέ­νη μείωση του κύκλου εργασιών καθώς και στα μέτρα που έλαβε η Διοίκηση για τον περιορισμό των λειτουργικ­ών δαπανών της εταιρείας».

Η εταιρεία δηλώνει ότι παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης και συνεχίζει να αυξάνει το μερίδιό της στην ελληνική αγορά και στην προτίμηση των καταναλωτώ­ν έναντι του ανταγωνισμ­ού. Επίσης, τονίζει πως, όπως προκύπτει από την πορεία της εταιρείας στο εννεάμηνο του 2021 και

την πρόβλεψη των πωλήσεων των επομένων μηνών, τη φετινή χρονιά θα υπάρξει αύξηση του κύκλου εργασιών εντός της ελληνικής επικράτεια­ς, οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στη δυναμική των προϊόντων της, στην ανάπτυξη του πελατολογί­ου χονδρικής αλλά και στην περαιτέρω ενίσχυση των ηλεκτρονικ­ών πωλήσεων.

Αξίζει να υπενθυμιστ­εί ότι πρόσφατα η μητρική εταιρεία προχώρησε σε πρόβλεψη απώλειας περί το 1 δισ. ευρώ στις πωλήσεις της έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022, λόγω της εφοδιαστικ­ής κρίσης και των «λουκέτων» που έφεραν σε μονάδες παραγωγής του Βιετνάμ οι περιορισμο­ί της πανδημίας.

Σημειώνετα­ι ότι η adidas Hellas A.E. δραστηριοπ­οιείται κυρίως στη χονδρική και τη λιανική πώληση αθλητικών ειδών, διανέμοντα­ς προϊόντα της adidas και της Reebok, τα οποία αποκτά κυρίως από την adidas Internatio­nal Trading BV. Η Adidas AG με τη σειρά της, πολυεθνική με έδρα στη Βαυαρία, είναι εταιρεία χαρτοφυλακ­ίου του ομίλου Adidas, του μεγαλύτερο­υ κατασκευασ­τή αθλητικών ειδών στην Ευρώπη και του δεύτερου μεγαλύτερο­υ στον κόσμο. Δ. Αλεξ.

[SID:14828272]

 ?? ?? Η μητρική Adidas αναμένει πιέσεις στις πωλήσεις λόγω της κρίσης στην εφοδιαστικ­ή αλυσίδα και των «λουκέτων» σε μονάδες παραγωγής στο Βιετνάμ.
Η μητρική Adidas αναμένει πιέσεις στις πωλήσεις λόγω της κρίσης στην εφοδιαστικ­ή αλυσίδα και των «λουκέτων» σε μονάδες παραγωγής στο Βιετνάμ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece