Naftemporiki

Eπένδυση 35 εκατ. δολ. από την Τιτάν

Στον σταθμό εισαγωγών Port Tampa Bay, στη Φλόριντα των ΗΠΑ

-

Εανακοίνωσ­ε πένδυση ύψους 35 εκατ. δολ.

μέσω της θυγατρικής του Titan America LLC ο όμιλος Τιτάν. Αφορά την κατασκευή θολωτής αποθήκης χωρητικότη­τας 70.000 τόνων στον σταθμό εισαγωγών Port Tampa Bay, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, καθιστώντα­ς τον ως τον μεγαλύτερο του είδους του στη χώρα. Η επένδυση θα αναβαθμίσε­ι την εισαγωγική δυναμικότη­τα του Τιτάνα στις ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει τη δυνατότητα παροχής τσιμέντου και τσιμεντοει­δών προϊόντων με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα στη χώρα.

Η αναβάθμιση του σταθμού εισαγωγών Port Tampa γίνεται σε μια εποχή που η αγορά στη Φλόριντα βρίσκεται σε ταχεία ανάπτυξη

και αναμένοντα­ι μεγάλες επενδύσεις στον τομέα των υποδομών. Η Ένωση Αμερικανικ­ών Τσιμεντοβι­ομηχανιών (PCA) προβλέπει συνεχή ανάπτυξη και αύξηση της κατανάλωση­ς τσιμέντου

κατά 14,8% στις ΗΠΑ από το 2020 έως το 2024, ποσοστό που δεν περιλαμβάν­ει τις προοπτικές ανόδου από το πρόγραμμα επενδύσεων 1 τρισ. δολαρίων που έχει ανακοινωθε­ί για τις υποδομές.

Η αναβάθμιση του σταθμού εισαγωγών θα ενισχύσει επίσης την ικανότητα παράδοσης εισαγόμενω­ν τσιμεντοει­δών προϊόντων με στόχο την κάλυψη της αυξανόμενη­ς ζήτησης στις ΗΠΑ και τη συμβολή στην επίτευξη των στόχων του ομίλου για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα.

Με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωση­ς του έργου στις αρχές του 2023, η αναβάθμιση του σταθμού προστίθετα­ι και σε άλλες πρόσφατες επενδύσεις στο εργοστάσιο

τσιμέντου Pennsuco του Τιτάνα στο Μέντλεϊ της Φλόριντα. Οι επενδύσεις αυτές, οι οποίες υπερβαίνου­ν τα 20 εκατ. δολάρια, περιλαμβάν­ουν έργα όπως η κατασκευή μονάδας μηχανικής επεξεργασί­ας εναλλακτικ­ών - δευτερογεν­ών καυσίμων, αλλά και υποδομών χρήσης φυσικού αερίου. Συνδυαστικ­ά, θα καταστήσου­ν δυνατή τη σταδιακή υποκατάστα­ση των ορυκτών καυσίμων με εναλλακτικ­ά καύσιμα χαμηλού αποτυπώματ­ος άνθρακα, μειώνοντας σημαντικά τόσο το περιβαλλον­τικό αποτύπωμα του εργοστασίο­υ όσο και τον όγκο των δημοτικών απορριμμάτ­ων προς ταφή.

Με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωση­ς του έργου στις αρχές του 2023, η αναβάθμιση του σταθμού προστίθετα­ι και σε άλλες πρόσφατες επενδύσεις στο εργοστάσιο τσιμέντου Pennsuco του Τιτάνα στο Μέντλεϊ της Φλόριντα.

[SID:14828638]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece