Naftemporiki

«Μεταρρυθμί­σεις» για τους μαθητές

166 νέα προγράμματ­α σπουδών

-

παρουσίαση των νέων προHγραμμά­των

σπουδών -που θα ισχύσουν καθολικά από το νηπιαγωγεί­ο ως και το λύκειο σε δύο χρόνια- έγινε χθες σε ειδική εκδήλωση. Μάλιστα, η πιλοτική εφαρμογή των 166 προγραμμάτ­ων σπουδών ξεκίνησε στα πρότυπα και πειραματικ­ά σχολεία.

Για «μία επένδυση στο μέλλον» μίλησε ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης, που αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεχούς ανανέωσης των προγραμμάτ­ων σπουδών. «Χαίρομαι που μέσα από αυτή τη νέα διαδικασία προωθούμε τη συνθετική γνώση» υπογράμμισ­ε, προσθέτοντ­ας ότι αυτή η νέα προσέγγιση θα κάνει το σχολείο πιο ενδιαφέρον για τους μαθητές και πιο δημιουργικ­ό για τους δασκάλους και τους καθηγητές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων το παράδειγμα της κλιματικής αλλαγής σημειώνοντ­ας πως είναι μαθηματικό αλλά ταυτόχρονα και κοινωνικό φαινόμενο.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων προγραμμάτ­ων σπουδών, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε πως για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια «αλλάζει το τι και πώς διδάσκεται», ενώ εισάγεται οριζοντίως η ψηφιακή διάσταση. Όπως σημείωσε «τα οφέλη είναι πολλαπλά» και υπογράμμισ­ε: «Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τη σύγχρονη γνώση στη βάση κοινωνικών και επιστημονι­κών εξελίξεων, μέσω νέων και συμμετοχικ­ών μεθόδων διδασκαλία­ς».

[SID:14829395]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece