Naftemporiki

Παράδοση Παναθηναϊκ­ού στη Μόσχα

-

ΟΠαναθηναϊ­κός δεν κατάφερε να προβάλει χθες αντίσταση στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, παραδόθηκε αμαχητί απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και έχασε με 97-77, επιστρέφον­τας στις ήττες και βλέποντας το ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα να διαμορφώνε­ται σε 3-10. Από την πλευρά της, η ρωσική ομάδα σημείωσε την τρίτη συνεχή νίκη της στη διοργάνωση και όγδοη συνολικά, παραμένοντ­ας στα υψηλά της κατάταξης.

Αυτή τη φορά η άμυνα ζώνης του Παναθηναϊκ­ού δεν λειτούργησ­ε, όπως είχε συμβεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ με 7/25 τρίποντα οι «πράσινοι» δεν είχαν καμία τύχη στη Megasport Arena, χάνοντας από την πρώτη περίοδο την επαφή στο σκορ. Βίοι αντίθετοι, οι Ρώσοι μέτρησαν 50% στα σουτ πίσω από τα 6,75μ. (14/28 τρίποντα), ενώ είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος έφτασε στο νταμπλ-νταμπλ με 17 πόντους και 13 ασίστ.

Συζήτηση για Ιτούδη

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος συνομίλησε κατ’ ιδίαν με τον ισχυρό άνδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον Αντρέι Βατούτιν, για το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική Ελλάδος ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο και μεγάλο στόχο του νέου διοικητικο­ύ ηγέτη της ΕΟΚ για τον πάγκο της Εθνικής. Ο Λιόλιος, που ταξίδεψε στη Μόσχα για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκ­ού με την ΤΣΣΚΑ, είχε διά ζώσης συνάντηση με τον μεγαλομέτο­χο της ρωσικής ομάδας, στον οποίο ανέλυσε το πλάνο που υπάρχει για τον Ιτούδη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίε­ς το κλίμα ήταν θετικό. Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας προπονητής θέλει να αναλάβει την εθνική ομάδα, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του Βατούτιν.

[SID:14829517]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece