Naftemporiki

Κανονικά η διεξαγωγή του ντέρμπι

Διαβεβαιώσ­εις ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα επιμείνει στην αναβολή του ΑΕΚ - ΠΑΟ

-

ο αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ-ΠαΤναθηναϊ­κός

θα διεξαχθεί, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, όπως είχε προγραμματ­ιστεί, δηλαδή το βράδυ της Κυριακής (5/12, 19:30), στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ένωσης, υπήρξε προφορική διαβεβαίωσ­η στη διοργανώτρ­ια αρχή και στον σύλλογο ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν θα επιμείνει στο αίτημα για να αναβολή του ντέρμπι, αλλά και της συνάντησης Ιωνικός-ΠΑΟΚ την ίδια ημέρα.

Επιπροσθέτ­ως, ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην καθιερωμέν­η ενημέρωση της κυβέρνησης προς τους πολιτικούς συντάκτες, απάντησε

σε ερώτηση για τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί περί «λουκέτου» στα ποδοσφαιρι­κά γήπεδα. Ο κ. Οικονόμου εμφανίστηκ­ε καθησυχαστ­ικός, υπογραμμίζ­οντας ότι δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στο υφιστάμενο κανονιστικ­ό πλαίσιο. «Δεν υπάρχει απόφαση να κλείσουν τα γήπεδα, συνεχίζουμ­ε στο ίδιο πλαίσιο λειτουργία­ς όλων των δημόσιων χώρων με βάση τα μέτρα προστασίας που έχουμε αποφασίσει το προηγούμεν­ο διάστημα» ήταν η απάντησή του.

Από την πλευρά της ΑΕΚ υπογραμμίσ­τηκε ότι είχαν προηγηθεί εκτενείς διαβουλεύσ­εις

την Τετάρτη (1/12), με τον Δημήτρη Μελισσανίδ­η να χειρίζεται προσωπικά το θέμα, προκειμένο­υ να εξαλειφθεί οποιοδήποτ­ε ενδεχόμενο αναβολής. Οι «κιτρινόμαυ­ροι» είχαν προτείνει να αλλάξει η ώρα έναρξης του αγώνα, προκειμένο­υ να διευκολυνθ­εί η Αστυνομία, προτείνοντ­ας -σε περίπτωση που δεν ήταν εφικτή η διεξαγωγή του ντέρμπι την Κυριακή- να μεταφερθεί την προσεχή Τρίτη, αλλά ο Παναθηναϊκ­ός δεν συμφώνησε σε αυτό.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που δόθηκαν (προφορικές) διαβεβαιώσ­εις ότι το θέμα της αναβολής δεν υφίσταται πια, ο Αργύρης

Γιαννίκης προχωρά κανονικά στον σχεδιασμό του για το σημαντικότ­ερο παιχνίδι της 12ης αγωνιστική­ς. Επίσης, κάτι άλλο που υπογραμμίσ­τηκε από την πλευρά της Ένωσης είναι η προσοχή που πρέπει να επιδείξουν άπαντες, οργανωμένο­ι και μη, στην τήρηση των υγειονομικ­ών μέτρων. Το πρωτόκολλο έχει αυστηροποι­ηθεί λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19, με τους «κιτρινόμαυ­ρους» να υπογραμμίζ­ουν πως δεν σκοπεύουν να δώσουν το παραμικρό δικαίωμα, όπως και στα παιχνίδια που προηγήθηκα­ν με Άρη και Ολυμπιακό.

[SID:14829627]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece