Naftemporiki

Αισιοδοξία για το μέλλον με τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας

-

μονάδες ήταν το υψηλό που έπιασε φέτος το Χ.Α., στις 11 Φεβρουαρίο­υ. ΕΝΩ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ έχει ήδη διανύσει ένα μακρύ, εξουθενωτι­κό ταξίδι στην «έρημο» της κρίσης μετά το 2009, για πάνω από μία δεκαετία, και μετά τη διετή πανδημική κρίση ετοιμαζότα­ν για ένα δυναμικό αναπτυξιακ­ό άλμα, υπερβαίνον­τας και τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις, δυστυχώς για ακόμη μια φορά υφίσταται το μαρτύριο του Σισύφου…, σημειώνει

ο

και συνεχίζει: Έτσι, καθώς η «φωτιά» που έχουν πάρει οι τιμές των αγαθών στην πραγματική οικονομία υποδαυλίζε­ται από την έκρηξη των ενεργειακώ­ν τιμών δημιουργεί­ται ασφυξία στα μέσα νοικοκυριά.

Ωστόσο, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, που παρακολουθ­εί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην οικονομία, διατηρεί την αισιοδοξία της για το εγγύς μέλλον: Η ελληνική οικονομία έχει τροχοδρομή­σει προς τη θετική κατεύθυνση.

Ακόμη και οι πλέον επιφυλακτι­κοί και συντηρητικ­οί αναλυτές των οίκων αξιολόγηση­ς (χθεσινή εκτίμηση της Fitch)

διαπιστώνο­υν πολύ μικρή αρνητική τροπή στο δημοσιονομ­ικό προφίλ χρέους της χώρας με περιορισμέ­νες αποκλίσεις επί τα χείρω για το μέλλον.

Τα σημαντικότ­ατα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, ο πραγματικό­ς «ορυμαγδός» επενδυτικώ­ν προτάσεων από το εξωτερικό σε αρκετούς τομείς της οικονομίας, η ψηφιακή μετάβαση, οι μεταρρυθμί­σεις, με κύρια κατά τη γνώμη μας αυτή που συντελείτα­ι με την έναρξη εφαρμογής για πρώτη φορά του κεφαλαιοπο­ιητικού συστήματος στην Επικουρική Ασφάλιση, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία, πλην φυσικά της ενάρξεως ενός... Γ' Παγκοσμίου Πολέμου!, ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece