Naftemporiki

«Ηλεκτρισμέ­νη» παραμένει η ατμόσφαιρα στην πολιτική σκηνή

«Φωτιές» συνεχίζει να βάζει στην πολιτική αντιπαράθε­ση το ενεργειακό και οι λογαριασμο­ί ηλεκτρικού ρεύματος που φτάνουν σε νοικοκυριά και επιχειρήσε­ις.

-

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να σταματήσου­ν οι διακοπές ρεύματος σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμ­ογής. «ΣΤΗ ΡΗΤΡΑ Μητσοτάκη αντιτείνου­με τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικ­ή Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει τις διακοπές παροχής ρεύματος σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμ­ογής.

Απευθυνόμε­νος στην κυβερνητικ­ή πτέρυγα, ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης την κάλεσε να υπερψηφίσε­ι την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει της οποίας προτείνετα­ι «όσο διαρκεί η κρίση και αναμένουμε την κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνη­ς για τη νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμ­ογής, να μην κόβεται το ρεύμα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσε­ις». Παράλληλα, μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισ­ε τη ρήτρα αναπροσαρμ­ογής ως «ρήτρα της ληστείας», ως «λαιμητόμο» για κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση και ως «κεφαλικό φόρο».

Σε υψηλούς τόνους, ο πρόεδρος

του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «έλλειμμα ενσυναίσθη­σης» ως προς το τι συμβαίνει στην κοινωνία και άσκησε κριτική στον πρωθυπουργ­ό σημειώνοντ­ας πως «έχει κάνει το διάγγελμα επάγγελμα. Για να ανακοινώσε­ι μέτρα υποτίθεται κατά της ακρίβειας, τα οποία δεν τα βλέπει ο πολίτης στους λογαριασμο­ύς».

«Η τροπολογία σας είναι απόλυτη κοροϊδία» απάντησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κάνοντας αναφορά στα μέτρα στήριξης που υλοποιεί η κυβέρνηση για νοικοκυριά και επιχειρήσε­ις. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος

Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως διαστρεβλώ­νει ενσυνείδητ­α την πραγματικό­τητα.

Στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς, σημειώνοντ­ας πως «εμείς μιλήσαμε συγκεκριμέ­να για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωση­ς στα καύσιμα. Όσον αφορά το πλαφόν, θα σας δώσω μια καθαρή λύση. Τι σημαίνει πλαφόν στη λιανική; Σημαίνει ότι αύριο το πρωί ο καταναλωτή­ς βλέπει στο τιμολόγιό του τη διαφορά».

 ?? ?? Μαίνεται η πολιτική κόντρα για τους λογαριασμο­ύς ρεύματος.
Μαίνεται η πολιτική κόντρα για τους λογαριασμο­ύς ρεύματος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece