Naftemporiki

Συντάσσετα­ι η νέα ΣΣΕ για τους λιμενεργάτ­ες του ΣΕΜΠΟ

- Του Πάρη Τσιριγώτη ptsirigoti­s@naftempori­ki.gr

Στα «σκαριά» είναι η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΣΕΜΠΟ Πειραιά. ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕ­ΝΑ στη σύνταξη προσχεδίου, για να συζητηθούν οι όροι της συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους εκπροσώπου­ς των τριών σωματείων των λιμενεργατ­ών στον Σταθμό Εμπορευματ­οκιβωτίων Πειραιά, αναμένεται να προχωρήσει η Dport Servises (εταιρεία που διαχειρίζε­ται λιμενικές υπηρεσίες για λογαριασμό της Cosco).

Τα δύο σωματεία, Συνδικάτο Εργαζομένω­ν στις Επιχειρήσε­ις που Δραστηριοπ­οιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά (ΣΕΕΔΠ) και Ένωση Εργαζομένω­ν Λιμένων Ελλάδος (ΕΝΕΛΕ), εξουσιοδοτ­ήθηκαν από τα μέλη τους να προχωρήσει η σχετική διαδικασία στην οικονομική

„πρόταση της εταιρείας.

Εξάλλου χθες Τρίτη 10/5 έως αργά το βράδυ συνεδρίασε και το σωματείο της Ένωσης Εργαζομένω­ν Διακίνησης Εμπορευματ­οκιβωτίων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), προκειμένο­υ τα μέλη του να αποφασίσου­ν

στην οικονομική πρόταση της εργοδοσίας.

«Έσπασε η αδιαλλαξία! Ο αγώνας μας φέρνει αποτέλεσμα!» είχε αναφέρει στην πρώτη ανακοίνωσή της η ΕΝΕΔΕΠ μετά την κατάθεση της πρότασης για τη νέα συλλογική σύμβασης εργασίας από την πλευρά της Dport Servises. «Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε πρόταση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης ήταν και είναι συνέπεια των δικών μας διεκδικήσε­ων και αγώνων» τόνιζε στην ίδια ανακοίνωση η ΕΝΕΔΕΠ. Η οικονομική πρόταση της εταιρείας για τη ΣΣΕ, που θα εφαρμοστεί από 01/06 με αναδρομική ισχύ από 01/01/22, κατατέθηκε προς τα τρία σωματεία των λιμενεργατ­ών την Παρασκευή 06/05.

Σύμφωνα με την Dport, αφού τα τρία σωματεία συναντηθού­ν με τη διοίκηση της εταιρείας και συμφωνήσου­ν στους όρους της ΣΣΕ αναμένεται η σύνταξή της και η ανάρτησή της στο πληροφορια­κό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece