Naftemporiki

Σταθερό επενδυτικό πλάνο 10 εκατ. ευρώ από την Πλαίσιο

- Της Λέττας Καλαμαρά lkalamara@naftempori­ki.gr

ΣΤΑΘΕΡΗ στην υλοποίηση του επενδυτικο­ύ της πλάνου ύψους 10 εκατ. ευρώ για το 2022 παραμένει η Πλαίσιο. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Γεράρδος, κατά την ετήσια ενημέρωση των αναλυτών, στόχος είναι μέρος των επενδύσεων να διατεθεί στη δημιουργία δύο νέων καταστημάτ­ων 1.500 τ.μ. περίπου το καθένα εκτός Αττικής, ακολουθώντ­ας το προϊοντικό μίγμα που έχει το σύνολο των καταστημάτ­ων της γνωστής αλυσίδας ηλεκτρονικ­ών, ηλεκτρικών ειδών και ειδών γραφείου. Το υπόλοιπο των επενδύσεων θα διατεθεί για την ενίσχυση των logistics και της διανομής. Σύμφωνα με την Πλαίσιο το πρώτο τετράμηνο της τρέχουσας χρήσης η κατανάλωση δείχνει μουδιασμέν­η, παγωμένη και ήδη είναι μεγάλες οι συνέπειες του πληθωρισμο­ύ και του ενεργειακο­ύ κόστους στο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτώ­ν, ειδικά στο μεσαίο και κάτω επίπεδο. Ωστόσο, όπως τονίζει η διοίκηση, η εταιρεία έχει ήδη χτίσει ισχυρή γραμμή άμυνας, που βασίζεται τόσο στη δομή της εταιρείας όσο και στην κεφαλαιακή της επάρκεια με αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων της πάνω από τα επίπεδα των 60 εκατ. ευρώ,

που της δίνει τη δυνατότητα να έχει ενημερωμέν­η αποθήκη, logistics και αποτελεσμα­τική διανομή. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία δίνει ιδιαίτερο βάρος και στην εκπαίδευση των στελεχών της, ειδικά στον τομέα των πωλήσεων, της διοίκησης και της ηγεσίας.

Τουρισμός - εστίαση

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από τον ανταγωνισμ­ό και να διευρύνει σημαντικά την πελατειακή της βάση. Ταυτόχρονα η εταιρεία σημειώνει αύξηση και στο B2B που αντιστοιχε­ί σε σημαντικό μερίδιο του κύκλου εργασιών της, ενώ στα σχέδια της Πλαίσιο είναι η είσοδος και σε νέες κάθετες επαγγελματ­ικές αγορές, όπως του τουρισμού και της εστίασης. Στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται η συμμετοχή για πρώτη φορά της Πλαίσιο στην έκθεση HORECA.

Αναφερόμεν­ος ο Κωνσταντίν­ος Γεράρδος, διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο, στο μοντέλο στρατηγική­ς omni channel που έχει ακολουθήσε­ι εδώ και χρόνια η εταιρεία, τόνισε πως σίγουρα αποτελεί το μοντέλο του μέλλοντος και ότι στο ψηφιακό κανάλι οι πωλήσεις της εταιρείας έχουν αυξηθεί κατά πολύ σε σχέση με τα προηγούμεν­α χρόνια, από 8%-8,5% στο 15% περίπου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece