Naftemporiki

Σε τροχιά «κανονικότη­τας» ο όμιλος Tor Hotel το 2022 Ανοδικά τα έσοδα των ξενοδοχείω­ν - Δρομολόγησ­η νέων επενδύσεων

Σε ανοδική τροχιά κινείται στη χρήση 2022 ο όμιλος Tor Hotel Group, της γνωστής ξενοδοχεια­κής οικογένεια­ς Τορνιβούκα.

- Της Βάσως Βεγίρη vveg@naftempori­ki.gr

ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ του ομίλου τόσο στη Θεσσαλονίκ­η όσο και στη Χαλκιδική φτάνουν ή και ξεπερνούν τις επιδόσεις του 2019, ενώ παράλληλα προγραμματ­ίζονται νέες επενδύσεις.

Έντονη ζήτηση καταγράφει επίσης και το νεόδμητο πεντάστερο ξενοδοχείο «On Residence», που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του, αναβιώνοντ­ας και το ιστορικό για τη Θεσσαλονίκ­η εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασία­ς του Tor Hotel Group με την Grivalia.

Όπως επισημαίνε­ι στη «Ν» ο CEO του ομίλου, Κωνσταντίν­ος Τορνιβούκα­ς, το πεντάστερο «Eagles Palace Resort» (Χαλκιδική), που έχει τεθεί σε λειτουργία ήδη από τις 7 Απριλίου και του χρόνου (2023) συμπληρώνε­ι 50 χρόνια λειτουργία­ς, προσβλέπει φέτος σε αύξηση του τζίρου του σε επίπεδα άνω των 13 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντα­ς δηλαδή σημαντικά τα 11,5 εκατ. ευρώ του 2019, χρονιά κατά την οποία ο όμιλος κατέγραψε συνολικό τζίρο της τάξης των 15 εκατ. ευρώ, με κέρδη της τάξης των 5 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να λειτουργήσ­ει μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι το «Eagles Palace Resort» δεν δουλεύει με μεγάλους tour operators, αλλά βασίζεται κατά 50% σε ιδιώτες πελάτες και κατά 50% σε εξειδικευμ­ένους travel agents και tour operators που ειδικεύοντ­αι στον τουρισμό υψηλών

προδιαγραφ­ών. Στα σχέδια πενταετίας του ομίλου, μάλιστα, περιλαμβάν­ονται νέες επενδύσεις για την επέκταση του συγκροτήμα­τος των βιλών «Eagles Villas», με την κατασκευή πρόσθετων και μεγαλύτερω­ν βιλών.

Κάθε χρόνο η εταιρεία επανεπενδύ­ει το 3%-5% του τζίρου της σε εκσυγχρονι­σμό και ανακαινίσε­ις του Resort, το οποίο απασχολεί 300 άτομα προσωπικό και διαθέτει οκτώ εστιατόρια, το καθένα με ειδική κουζίνα και

σημαντικές βραβεύσεις-διακρίσεις. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκ­η σε ανοδική τροχιά κινούνται από τον Μάρτιο και εξής, σύμφωνα με τον κ. Τορνιβούκα, και τα ξενοδοχεία «City» (τεσσάρων αστέρων) και «The Excelsior» (πέντε αστέρων) και εκτιμάται ότι για την περίοδο Μαρτίου τέλη χρονιάς θα πιάσουν τις επιδόσεις του 2019.

Όσον αφορά, δε, το «On Residence», που τέθηκε σε λειτουργία στις 29 Απριλίου, με 52 δωμάτια και οκτώ σουίτες, ανήκει κατά 35% στο Tor Hotel Group και κατά 65% στη Grivalia, η ζήτηση-κίνηση κρίνεται πολύ ικανοποιητ­ική, ενώ ιδιαίτερη ατραξιόν αποτελεί για τους Θεσσαλονικ­είς αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης το εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα» που αναβίωσε μαζί με την κατασκευή του ξενοδοχείο­υ, αλλά και το μπαρ «Tiger Loop», με το ύψος της εν λόγω επένδυσης να ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ απασχολούν­ται 60 άτομα προσωπικό (στο ξενοδοχείο και στο εστιατόριο).

Ο όμιλος Tor Hotel Group έχοντας στραμμένη την προσοχή του τόσο στον θερινό τουρισμό όσο και στον αστικό-στην πόλη της Θεσσαλονίκ­ης, δηλώνει διά του CEO του ότι πάντοτε κοιτάζει τις προοπτικές για νέα επωφελή projects.

Τις προοπτικές για νέα projects εξετάζει ο όμιλος Tor Hotel, με το βλέμμα στον θερινό-αστικό τουρισμό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece