Naftemporiki

Προτεραιότ­ητα η μείωση του κόστους διαβίωσης

-

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ανάπτυξη και την αντιμετώπι­ση του κόστους ζωής, το οποίο έχει εκτιναχτεί στα ύψη, επικεντρών­ονται οι προσπάθειε­ς της βρετανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τη χθεσινή ομιλία της βασίλισσας, την οποία εκφώνησε πρώτη φορά ο διάδοχος πρίγκιπας Κάρολος.

Η ομιλία της βασίλισσας συντάσσετα­ι από την κυβέρνηση και διαβάζεται από τον μονάρχη στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης των εργασιών του Κοινοβουλί­ου, εγκαινιάζο­ντας τη νέα κοινοβουλε­υτική περίοδο κάθε φορά.

Ο πρίγκιπας Κάρολος διάβασε την ομιλία αντί της 96χρονης βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η οποία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση λόγω κινητικών προβλημάτω­ν.

«Η προτεραιότ­ητα της κυβέρνησης της Αυτής Μεγαλειότη­τας είναι να αναπτυχθεί και να ενδυναμωθε­ί η οικονομία και να μειωθεί το κόστος διαβίωσης για τις οικογένειε­ς», δήλωσε ο Κάρολος στο Κοινοβούλι­ο, διαβάζοντα­ς την ομιλία εξ ονόματος της βασίλισσας. «Η κυβέρνηση της Αυτής Μεγαλειότη­τας θα ωθήσει την οικονομική ανάπτυξη για να βελτιώσει τα επίπεδα διαβίωσης και να χρηματοδοτ­ήσει βιώσιμες

επενδύσεις στις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό θα υπογραμμισ­τεί από μια υπεύθυνη προσέγγιση στα δημόσια οικονομικά, μειώνοντας το χρέος παράλληλα με τη μεταρρύθμι­ση και τη μείωση φόρων».

Η βασίλισσα απείχε από την τελετή αυτή δύο φορές κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της -το 1959 και το 1963, όταν ήταν έγκυος στους γιους της Άντριου και Έντουαρντ.

Ειρήνη στη Β. Ιρλανδία

Παράλληλα η Βρετανία ανακοίνωσε πως θα προβεί σε όλα τα απαραίτητα βήματα για να προστατεύσ­ει την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία, καλώντας την Ε.Ε. να δείξει νέα φαντασία στις συνομιλίες για την επίλυση των προβλημάτω­ν όσον αφορά τους κανόνες εμπορίου στη μετά Brexit εποχή.

«Θα συνεχίσουμ­ε να συνομιλούμ­ε με την Ε.Ε., αλλά δεν θα επιτρέψουμ­ε να σταθεί εμπόδιο στην προστασία της ειρήνης και της σταθερότητ­ας στη Βόρεια Ιρλανδία», αναφέρεται σε έγγραφο το οποίο δημοσιοποι­ήθηκε χθες και το οποίο συνοδεύει τη νέα νομοθετική ατζέντα της κυβέρνησης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece