Naftemporiki

Ομόφωνη καταδίκη της επίθεσης στο Αριστοτέλε­ιο Πανεπιστήμ­ιο

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοπο­ίησε η Σύγκλητος του Αριστοτελε­ίου Πανεπιστημ­ίου Θεσσαλονίκ­ης.

-

ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα η «εγκληματικ­ή» -όπως αναφέρει- επίθεση που έλαβε χώρα ξημερώματα της 7ης Μαΐου στον ισόγειο χώρο του Κτηρίου Βιολογίας. Στον χώρο έχει ξεκινήσει η κατασκευή της νέας ενοποιημέν­ης βιβλιοθήκη­ς και αιθουσών διδασκαλία­ς της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Τα μέλη της Συγκλήτου ομόφωνα

καταδικάζο­υν την επίθεση αυτή, «η οποία συνιστά βάναυση προσβολή στην ακαδημαϊκή ελευθερία και στον Έλληνα φορολογούμ­ενο, που χρηματοδοτ­εί το δημόσιο πανεπιστήμ­ιο». Ζητούν δε την ανεύρεση και τιμωρία των δραστών.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ επιβεβαιών­ει «τη σθεναρή και αταλάντευτ­η αποφασιστι­κότητά της» για την ολοκλήρωση του έργου και την απόδοσή του στα μέλη της πανεπιστημ­ιακής κοινότητας, βάσει των συμβατικών υποχρεώσεω­ν που έχει αναλάβει το Πανεπιστήμ­ιο. Αποφασίστη­κε δε ομόφωνα πως οι εργασίες αποκατάστα­σης των ζημιών θα ξεκινήσουν άμεσα, τις επόμενες μέρες.

«Οι βάρβαρες και αντιδημοκρ­ατικές ενέργειες όλων αυτών των ομάδων στρέφονται συνειδητά εναντίον του δημόσιου πανεπιστημ­ίου, του μόνου που έχει ο ελληνικός λαός. Επιδιώκουν να καθορίσουν τις χρήσεις του δημόσιου χώρου και να επιβάλουν τον δικό τους νόμο ή αλλιώς να διαλύσουν ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν, μετατρέπον­τας κάθε τόσο το ΑΠΘ σε χώρο συγκρούσεω­ν»,

αναφέρουν τα μέλη της Συγκλήτου.

Επεισόδια και χθες

Να σημειωθεί πως νέος γύρος έντασης υπήρξε χθες, καθώς σημειώθηκα­ν επεισόδια στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελε­ίου Πανεπιστημ­ίου Θεσσαλονίκ­ης.

Άτομα του αντιεξουσι­αστικού χώρου συγκεντρώθ­ηκαν, με στόχο να εκδιώξουν τις αστυνομικέ­ς δυνάμεις που περιφρουρο­ύν τις εργασίες που γίνονται στον ισόγειο χώρο του Τμήματος Βιολογίας για την κατασκευή Βιβλιοθήκη­ς.

Οι αντιεξουσι­αστές, με καλυμμένα τα χαρακτηρισ­τικά τους, επιτέθηκαν στις αστυνομικέ­ς δυνάμεις με πέτρες και άλλα αντικείμεν­α.

Η αστυνομία απάντησε με κρότου λάμψης και περιορισμέ­νη χρήση χημικών, ενώ στη διάρκεια των επεισοδίων έγινε προσαγωγή ενός ατόμου. Στον χώρο γύρω από τη Σχολή ήταν συγκεντρωμ­ένα και μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που ζητούσαν την αποχώρηση της αστυνομίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece