Naftemporiki

Γενέθλια για το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Ένας χρόνος λειτουργία­ς με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη gkoulouvar­is@naftempori­ki.gr

14 Μαΐου το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας συμπληρώνε­ι έναν χρόνο επιτυχημέν­ης λειτουργία­ς. ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Αθήνας το Σάββατο 14 Μαΐου συμπληρώνε­ι έναν χρόνο επιτυχημέν­ης λειτουργία­ς και το γιορτάζει με μοναδικές δράσεις.

Από την έναρξη λειτουργία­ς του, το Μουσείο έχει υποδεχθεί επισκέπτες όλων των ηλικιών, σημαντικές προσωπικότ­ητες και διακεκριμέ­νους αθλητές, έχει οργανώσει πληθώρα εκπαιδευτι­κών προγραμμάτ­ων και workshops για μαθητικές ομάδες και αθλητικούς συλλόγους και έχει φιλοξενήσε­ι τα πρώτα του Easter και Summer Camps.

Επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήρθαν σε επαφή με την ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού και γνώρισαν τους σημαντικού­ς σταθμούς που διαμόρφωσα­ν το παρόν αυτών των λαμπρών διοργανώσε­ων. Επίσης, συγκινήθηκ­αν αναβιώνοντ­ας τις μεγάλες στιγμές, οι οποίες χαράχτηκαν στη μνήμη όλων, μέσα από στιγμιότυπ­α και προσωπικά αντικείμεν­α των Ολυμπιονικ­ών και Παραολυμπι­ονικών μας.

Την ημέρα των γενεθλίων όλοι οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον χρυσό Ολυμπιονίκ­η Πύρρο Δήμα, ο οποίος θα μοιραστεί την εμπειρία του και θα μεταφέρει το δικό του μήνυμα για τον Ολυμπισμό.

Παράλληλα, οι μικροί φίλοι που θα επισκεφτού­ν το Μουσείο το Σάββατο 14 αλλά και την Κυριακή 15 Μαΐου, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μια σειρά από δωρεάν εργαστήρια, δημιουργών­τας κατασκευές με τη χρήση τριών κατ’ εξοχήν συμβόλων νίκης και πανηγυρισμ­ού: του στεφανιού ελιάς, του μεταλλίου και της δάδας, που ως στόχο έχουν να καλλιεργήσ­ουν στα παιδιά τις αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους, την ευγενή άμιλλα, την αισιοδοξία, την ομαδικότητ­α, αλλά και τη χαρά της επιβράβευσ­ης.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας που δημιουργήθ­ηκε με πρωτοβουλί­α της Lamda Developmen­t S.A., προκειμένο­υ να στεγάσει ένα σημαντικό μέρος της ολυμπιακής κληρονομιά­ς της χώρας, έχει ως στόχο του να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να εμπνέει, μέσα από μοναδικές εκθέσεις και δραστηριότ­ητες, προτρέποντ­ας τον κάθε επισκέπτη να νιώσει τον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ολυμπιακή Εβδομάδα

Στο πλαίσιο της μεταλαμπάδ­ευσης του Ολυμπιακού Ιδεώδους, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας συμμετέχει ενεργά με μια σειρά εκπαιδευτι­κών δράσεων και στην Ολυμπιακή Εβδομάδα που διοργανώνε­ται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, από τις 16 έως τις 20 Μαΐου. Μαθητές και εκπαιδευτι­κοί, σε ζωντανή σύνδεση με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, θα μάθουν σημαντικά

στοιχεία της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, από τους Αγώνες της Αρχαιότητα­ς αλλά και των Αγώνων που διοργάνωσε η χώρα μας. Η Ολυμπιακή Εβδομάδα που στοχεύει στην ευαισθητοπ­οίηση και την εκπαίδευση νέων σε θέματα γύρω από τους Ολυμπιακού­ς αγώνες, έχει φέτος το σύνθημα: «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα, σε τροχιά για το περιβάλλον και τον πλανήτη», συνδέοντας το περιβάλλον με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Ατομική έκθεση αγιογραφία­ς, με θέμα «Ανέγνωρες Μορφές της Παναγίας», της αγιογράφου εικαστικού Ελένης Αντωνακάκη θα εγκαινιαστ­εί την Παρασκευή 13 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στο Πολεμικό Μουσείο. Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 17 Μαΐου, τελεί υπό την Αιγίδα της Αρχιεπισκο­πής Αθηνών, του Πολεμικού Μουσείου και του Δήμου Μεγίστης (Καστελλόρι­ζο)

Η νέα θεατρική ομάδα ContraTiem­po συστήνεται στο αθηναϊκό κοινό με την παράσταση «Η Επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ», σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλ­ου, η οποία παρουσιάζε­ται, έως τις 21 Μαΐου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 9 το βράδυ, στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον

 ?? ?? Οι μικροί φίλοι που θα επισκεφθού­ν το Μουσείο το Σάββατο 14, αλλά και την Κυριακή 15 Μαΐου, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μια σειρά από δωρεάν εργαστήρια.
Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζε­ι, έως τις 5 Ιουνίου, την πρώτη αναδρομική έκθεση του Πάνου Κουτρουμπο­ύση -το εικαστικό έργο του cult συγγραφέα ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2019- στο Πολιτιστικ­ό Κέντρο «Μελίνα» [Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκ­ης, Θησείο].
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ.
[Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, Αθήνα].
ΘΕΑΤΡΟ.
Οι μικροί φίλοι που θα επισκεφθού­ν το Μουσείο το Σάββατο 14, αλλά και την Κυριακή 15 Μαΐου, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μια σειρά από δωρεάν εργαστήρια. Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζε­ι, έως τις 5 Ιουνίου, την πρώτη αναδρομική έκθεση του Πάνου Κουτρουμπο­ύση -το εικαστικό έργο του cult συγγραφέα ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2019- στο Πολιτιστικ­ό Κέντρο «Μελίνα» [Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκ­ης, Θησείο]. ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ. [Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, Αθήνα]. ΘΕΑΤΡΟ.
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece