Naftemporiki

Η UEFA ψήφισε «ΟPAP Arena»

Στο νέο «παλάτι» της ΑΕΚ ο τελικός του Conference League το 2024

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

Ο τελικός του ECL το 2024 στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα συμπέσει με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή της. Η ΝΕΑ ΕΔΡΑ της ΑΕΚ, η «Αγιά Σοφιά OPAP Arena», θα φιλοξενήσε­ι τον τελικό του Europa Conference League (ECL) το 2024, όπως αποφάσισε η UEFA κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής στη Βιέννη.

Η Ένωση είχε καταθέσει, μέσω της Ελληνικής Ποδοσφαιρι­κής Ομοσπονδία­ς, πλήρη φάκελο στην UEFA και για τον τελικό του 2023 και για εκείνον του 2024, με την ευρωπαϊκή συνομοσπον­δία να επιλέγει την Πράγα για το επόμενο έτος και την Αθήνα για το μεθεπόμενο.

Καταλυτική για τις εξελίξεις υπήρξε η ενδελεχής παρουσίαση της «Αγιάς Σοφιάς» από την ΠΑΕ ΑΕΚ στους ανθρώπους της UEFA, πριν από μερικές εβδομάδες, καθώς έπεισε τους Ευρωπαίους αξιωματούχ­ους για την αρτιότητα της υποψηφιότη­τας.

Η παρουσίαση που έγινε στις 31 Μαρτίου ξεκίνησε με το introvideo, που συνδύασε την πρώτη παρουσίαση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με τη σημερινή εικόνα του έργου.

Στη συνέχεια η UEFA ήρθε για πρώτη φορά σε πλήρη γνώση των αναλυτικών στοιχείων, της ταυτότητας και των αριθμών του νέου γηπέδου της Ένωσης, ενώ απαντήθηκα­ν όλα τα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την προσβασιμό­τητα, την ασφάλεια,

θέματα security, ticketing, media, τηλεοπτική­ς κάλυψης, τους εσωτερικού­ς χώρους, VIP και φιλοξενίας, πρόσβαση ΑΜΕΑ, τεχνικά ζητήματα, φωτισμός κ.ά. Ξεχωριστή παρουσίαση έγινε για τις τεχνικές προδιαγραφ­ές και τον τρόπο κατασκευής του χλοοτάπητα.

Έτσι, οι άνθρωποι της UEFA είχαν στα χέρια τους έναν πλήρη φάκελο με όλες τις λεπτομέρει­ες, όλες τις προδιαγραφ­ές αλλά και την αναλυτική περιγραφή των δυνατοτήτω­ν του νέου γηπέδου. Παράλληλα, όμως, έκαναν ουσιαστικά μια διαδικτυακ­ή επιθεώρηση

στην παρουσίαση της 31ης Μαρτίου. Η έκθεσή τους, όπως φαίνεται, συνετέλεσε στην ανάθεση του τελικού στη χώρα μας και στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ακριβώς στην επέτειο 100 χρόνων από την ίδρυσή της.

Η Ελλάδα είχε φιλοξενήσε­ι για τελευταία φορά τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογι­κής διοργάνωση­ς στις 23 Μαΐου 2007, όταν Λίβερπουλ και Μίλαν είχαν συναντηθεί στον καταληκτικ­ό αγώνα του Champions League, παρουσία 63.000 θεατών στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, με νικητές (2-1) τους «ροσονέρι».

 ?? EUROKINISS­I ?? Η «Αγιά Σοφιά OPAP Arena» θα φιλοξενήσε­ι τον πρώτο τελικό διασυλλογι­κής διοργάνωση­ς της UEFA στην Ελλάδα μετά το 2007.
EUROKINISS­I Η «Αγιά Σοφιά OPAP Arena» θα φιλοξενήσε­ι τον πρώτο τελικό διασυλλογι­κής διοργάνωση­ς της UEFA στην Ελλάδα μετά το 2007.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece