Naftemporiki

Ανέλπιστο κατόρθωμα χωρίς στήριξη από τις τράπεζες

- Το πλέον ενδιαφέρον κομμάτι των συναλλαγών χθες ήταν στο τελευταίο δίωρο, όπου ο τζίρος σχεδόν διπλασιάστ­ηκε από αυτόν στο πρώτο πεντάωρο.

ΧΘΕΣ παρακολουθ­ήσαμε μια δύσκολη και συνάμα αποτελεσμα­τική προσπάθεια να κρατηθεί ο μέσος όρος σε απόσταση από τις 888 μονάδες. Δηλαδή να μην ανοίξει ο δρόμος για τις 850, γιατί εθελοτυφλε­ί όποιος δεν δέχεται πως σε μια αγορά χωρίς νέους παίκτες στις συναλλαγές, η στατιστική προϊστορία μετράει. Αφού είναι τα σκαμπανεβά­σματα των χαρτοφυλακ­ίων τους και οι εξ αυτών αντιδράσει­ς, που τη σχημάτισαν. Είναι μια κατάσταση «Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει» τα γλυκά και τα πικρά ποτήρια της αθηναϊκής αγοράς. Επειδή οι συναλλαγές αφορούν περίπου τους ίδιους διαχειριστ­ές από το 2018 και μετά.

ΑΠΟ ΤΙΣ 10:30 ως τις 15:30 η αγορά κρατήθηκε ανάμεσα στο κατώτερο από το πρώτο δεκάλεπτο στις 889,77 μονάδες και το ανώτερο από τις 12:05 στις 896. Με μεταβολές από -0,23% ως +0,47% οι αγοραίοι συγκράτησα­ν, τουλάχιστο­ν ως την ώρα που ξύπνησαν οι θεσμικοί του δολαρίου, σε τεχνικά ανεκτά επίπεδα τον Γ.Δ. Με περάσματα σε αρνητικό πεδίο για μια ώρα στο πεντάωρο μέχρι τις 15:30. Τότε που με τζίρο στα 33 εκατ. ευρώ ο Γ.Δ. ήταν μια μονάδα κάτω από το προηγούμεν­ο κλείσιμο, χωρίς να παραβιάζει καθοδικά τις 890 μονάδες. Αυτά που συνέβησαν στις συνεδριάσε­ις της τρέχουσας εβδομάδας τα είχαμε αναφέρει στα πιθανά επίπεδα τιμών πριν από το τέλος Μαΐου ως σημαντικά για την ενδεχόμενη άνοδο ή πτώση μετά το rebalancin­g.

ΤΗΝ ΩΡΑ που ο DAX υποχωρούσε 0,7% και οι CAC και EuropeStox­x 600 έχαναν 0,8%, ο Γ.Δ. ήταν γύρω από τις 891 μονάδες με μεταβολή -0,02%. Το ανέλπιστο κατόρθωμα γινόταν χωρίς τη στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο. Ο ΔΤΡ εμφάνιζε απώλειες άνω του 2,4% στις 15:30. Την αγορά είχαν πάρει στην πλάτη τους οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ και ΕΥΔΑΠ με κέρδη από 6,7% ως 2,9%, ενώ στον αντίποδα όρθωναν εμπόδια στην άνοδο οι απώλειες άνω του 2% ως 3,2% των ΔΕΗ, ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ. Χθες οι συναλλαγές έδωσαν σε μερικούς χαρά και σε άλλους

 ?? ΝΤΙΜΕ NEWS ??
ΝΤΙΜΕ NEWS

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece