Naftemporiki

Υπερκάλυψη δημόσιας προσφοράς με τελική τιμή διάθεσης 2,25 ευρώ

-

ΥΠΕΡΚΑΛΥΦΘ­ΗΚΕ η δημόσια προσφορά της εταιρείας Μπλε Κέδρος Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) για την εισαγωγή της στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών, που αναμένεται να πραγματοπο­ιηθεί την ερχόμενη Τρίτη (14/6). Όπως ανακοίνωσε η Optima Bank ως συντονιστή­ς κύριος ανάδοχος και σύμβουλος έκδοσης, διατέθηκαν συνολικά 7.200.000 νέες κοινές ονομαστικέ­ς μετοχές της εταιρείας και η τελική τιμή διάθεσης ορίστηκε σε 2,25 ευρώ ανά μετοχή.

Το συνολικό ύψος των υπό άντληση κεφαλαίων θα ανέλθει κατά μέγιστο σε 17,64 εκατ. ευρώ, ενώ η τρέχουσα αξία του χαρτοφυλακ­ίου της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ ανέρχεται στα 100,8 εκατ. ευρώ.

Νέες επενδύσεις

Η εταιρεία προτίθεται να διαθέσει 15 εκατ. ευρώ από τα συνολικά κεφάλαια που άντλησε από τη δημόσια προσφορά ως εξής:

Τα πρώτα 8 εκατ. ευρώ για την ανέγερση ξενοδοχείο­υ δυναμικότη­τας 117 δωματίων σε ιδιόκτητο κτήριο σταθμού αυτοκινήτω­ν με κηρυγμένες διατηρητέε­ς όψεις επί των οδών Δημητρακοπ­ούλου και Φαλήρου στην περιοχή Μακρυγιάνν­η του Δήμου Αθηναίων και τα υπόλοιπα 7 εκατ. ευρώ για την ανέγερση τουριστική­ς μονάδας σε ιδιόκτητη παραλιακή έκταση περίπου 18 στρεμμάτων στον οικισμό Ξιφιά της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβάσια­ς.

Πρόκειται για ένα project μικτής χρήσης με 59 κατοικίες καθώς και ένα πεντάστερο ξενοδοχείο με 33 σουίτες. Οι κατοικίες θα έχουν συνολική δομημένη επιφάνεια 10.000 τ.μ. και το ξενοδοχείο θα έχει επιφάνεια 1.700 τ.μ.

Τα υπόλοιπα κεφάλαια, που μετά την αφαίρεση των εξόδων διάθεσης θα ανέλθουν σε 1,68 εκατ. ευρώ, θα χρησιμοποι­ηθούν ως κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece