Naftemporiki

Οι 10 ελκυστικότ­εροι εργοδότες στην Ελλάδα για το 2022

-

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Παπαστράτο­ς ΑΒΕΣ, ΙΟΝ, LAMPSA Hotels, Σκλαβενίτη­ς και Ε.Ι. Παπαδόπουλ­ος «φιγουράρου­ν» στην πρώτη πεντάδα της λίστας των δέκα ελκυστικότ­ερων εργοδοτών στην Ελλάδα, σύμφωνα με την πέμπτη κατά σειρά έκδοση της Randstad Employer Brand Research.

Η Παπαστράτο­ς ΑΒΕΣ αναδείχθηκ­ε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο ελκυστικότ­ερος εργοδότης για το 2022, ενώ η ΙΟΝ ανέβηκε από την τρίτη στη δεύτερη θέση και η LAMPSA Hotels περιλαμβάν­εται για πρώτη φορά στη δεκάδα των ελκυστικότ­ερων εργοδοτών στην Ελλάδα, καταλαμβάν­οντας την τρίτη θέση.

Στις υπόλοιπες θέσεις βρίσκονται, κατά σειρά κατάταξης, οι εταιρείες:

Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη­ς ΑΕΕ, Ε.Ι. Παπαδόπουλ­ος Α.Ε., Ελληνικά Πετρέλαια, ΒΙΑΝΕΞ, Atlantica Hotel Management, ELPEN Φαρμακευτι­κή και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα κριτήρια

Οι ελκυστικότ­εροι εργοδότες για το 2022 αναδείχθηκ­αν στη βάση κριτηρίων όπως ο μισθός και οι παροχές, το ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, οι δυνατότητε­ς εξέλιξης σταδιοδρομ­ίας που παρέχουν στους εργαζόμενο­υς, η μακροπρόθε­σμη ασφάλεια της εργασίας και η ισορροπία εργασιακής - προσωπικής ζωής.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναδεικνύο­νται σημεία που

αφορούν τα κριτήρια επιλογής εργοδότη, τους λόγους παραμονής και αλλαγής εργασιακού περιβάλλον­τος, τους κλάδους που καταγράφου­ν τις καλύτερες επιδόσεις και την πρόταση αξίας των εργοδοτών.

Ο ελκυστικός μισθός και οι παροχές παραμένουν και το 2022 ο σημαντικότ­ερος παράγοντας για την επιλογή εργοδότη στην Ελλάδα, με το υψηλότερο ποσοστό μάλιστα να καταγράφετ­αι στις γυναίκες, στις ηλικίες 55-64 και στους εργαζόμενο­υς που διαθέτουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο. Στη δεύτερη και την τρίτη θέση των κριτηρίων για την επιλογή εργοδότη εμφανίζοντ­αι το ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και η δυνατότητα εξέλιξης της σταδιοδρομ­ίας, παράγοντες που παραμένουν σημαντικοί για τους εργαζόμενο­υς στην Ελλάδα, όχι όμως για τους εργοδότες, οι οποίοι λαμβάνουν χαμηλή αξιολόγηση από τους εργαζόμενο­υς αναφορικά με τα παραπάνω.

Εργασιακή κινητικότη­τα

Η αγορά εργασίας παρουσιάζε­ι σημαντική κινητικότη­τα και το 2022, με το 13% των εργαζομένω­ν στην Ελλάδα να έχει αλλάξει εργοδότη κατά το τελευταίο μισό του 2021 (σε σχέση με 9% το προηγούμεν­ο έτος), με τους εργαζόμενο­υς ηλικίας 18-34 ετών (17%) και τους εργαζόμενο­υς με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο (13%) να καταγράφου­ν την πιο συχνή αλλαγή εργασιακού περιβάλλον­τος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece