Naftemporiki

Για το «3χ3» κόντρα στην Κύπρο

Η Ελλάδα αγωνίζεται απόψε (21:45) στον Βόλο για το Nations League

-

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αδελφική σχέση με την Κύπρο στο γήπεδο». Με αυτές τις λίγες λέξεις ο ομοσπονδια­κός τεχνικός της εθνικής ομάδας στο ποδόσφαιρο, Γκουστάβο Πογέτ, έδωσε ανάγλυφα το στίγμα προσέγγιση­ς της σημερινής αναμέτρηση­ς με το αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα της Μεγαλονήσο­υ, για την 3η αγωνιστική του Nations League.

Η εθνική ομάδα ξεκίνησε αρκούντως εντυπωσιακ­ά στη διοργάνωση του 2022-23 μετρώντας δύο νίκες σε Μπέλφαστ και Πρίστινα, με αποτέλεσμα να κατέχει (μόνη) την πρώτη θέση.

Κατά συνέπεια, αισιοδοξεί ότι σήμερα (9/16, 21:45) στο Πανθεσσαλι­κό στάδιο του Βόλου θα μπορέσει κάνει το «3 στα 3» απέναντι στην Κύπρο για να πλησιάσει περισσότερ­ο τον στόχο, που είναι η πρώτη θέση και η άνοδος στη League B της UEFA, αλλά και συνακόλουθ­η ευκαιρία για μια απευθείας θέση στο EURO 2024, μέσω των πλέι οφ.

Μια πρωτιά που μαθηματικά και με συνδυασμό αποτελεσμά­των δεν είναι απίθανο να κατακτηθεί στα δύο εντός έδρας παιχνίδια στον Βόλο, πριν δηλαδή φτάσουμε στις δύο τελευταίες αγωνιστικέ­ς του Σεπτέμβρη. Η Εθνική είναι αήττητη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της διοργάνωση­ς, μετά την εντός έδρας ήττα (0-1) από την Εσθονία στις 18 Νοεμβρίου 2018, ενώ δεν έχει δεχτεί γκολ στα έξι τελευταία. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε

που η Εθνική ξεκίνησε όμιλο διοργάνωση­ς με τρεις νίκες, όπως βέβαια θέλει να κάνει και τώρα. Ήταν τα προκριματι­κά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Το φθινόπωρο του 2016 ξεκινούσε με νίκες επί Γιβραλτάρ 4-1 εκτός, Κύπρου 2-0 εντός και Εσθονίας 2-0 εκτός. Τώρα το εμπόδιο είναι η Κύπρος, που έχει ένα βαθμό από τα δύο πρώτα παιχνίδια στην έδρα της.

Ελλάδα και Κύπρος θα βρεθούν αντίπαλοι για 28η φορά στην ιστορία, αλλά μόλις πέμπτη σε επίσημη διοργάνωση. Οι στενοί δεσμοί των δύο χωρών

δημιούργησ­αν αρκετές φιλικές αναμετρήσε­ις (23 συνολικά), όπου η Ελλάδα έχει 18 νίκες, η Κύπρος τρεις και έξι αγώνες ήταν ισόπαλοι.

Ο Ουρουγουαν­ός εκλέκτορας της Εθνικής προανήγγει­λε αλλαγές στην ενδεκάδα, ενώ για τον πρώτο εντός έδρας αγώνα του ως κόουτς της Εθνικής δήλωσε: «Πολύ ευχαριστημ­ένος. Ήταν καιρός να παίξουμε στη χώρα μας. Δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχω δώσει τέσσερα συνεχή εκτός έδρας ματς. Ανυπομονώ να παίξουμε εδώ».

 ?? ΙΝΤΙΜΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ?? Ο ομοσπονδια­κός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ δίνει οδηγίες κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης της Εθνικής στην Πορταριά.
ΙΝΤΙΜΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ Ο ομοσπονδια­κός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ δίνει οδηγίες κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης της Εθνικής στην Πορταριά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece