Naftemporiki

Konstantop­oulos S.A. «Olymp»: Επενδύσεις με στόχο νέες κορυφές

Εντός διετίας ο εκσυγχρονι­σμός του εξοπλισμού και η επέκταση των αποθηκευτι­κών χώρων

- Της Βάσως Βεγίρη vveg@naftempori­ki.gr

ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ κορυφαία εξαγωγέας ελληνικών επιτραπέζι­ων ελαιών και έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, με 66 χρόνια εμπειρίας και εξαγωγική δραστηριότ­ητα σε 65 χώρες. Για την Konstantop­oulos S.A. «Olymp», όμως, η κατάκτηση νέων κορυφών αποτελεί πάγιο στόχο και δέσμευση και στην κατεύθυνση αυτή έχει σε εξέλιξη δύο επενδυτικά προγράμματ­α, συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, στην έδρα της στο 3ο χλμ. της εθνικής οδού Κατερίνης-Λάρισας, ενώ κλείνει σε λίγες ημέρες (30 Ιουνίου) μία ακόμα ανοδική χρήση.

Η πρώτη από τις δύο νέες επενδύσεις, όπως επισημαίνε­ι στη «Ν» ο διευθυντής του Εμπορικού Τμήματος της εταιρείας, Λεωνίδας Κωνσταντόπ­ουλος, εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς της οικογένεια­ς Κωνσταντόπ­ουλου που έχει εισέλθει πλέον στη διοίκηση της εταιρείας, αφορά σε αύξηση της παραγωγική­ς δυναμικότη­τας της εταιρείας, με εκσυγχρονι­σμό μηχανολογι­κού εξοπλισμού σε υφιστάμενε­ς γραμμές παραγωγής αλλά και προσθήκη νέων γραμμών παραγωγής στον τομέα της επιτραπέζι­ας ελιάς. Η δεύτερη τρέχουσα επένδυση αφορά την επέκταση των αποθηκευτι­κών χώρων της εταιρείας και αμφότερες αναμένεται να ολοκληρωθο­ύν εντός διετίας.

Άνοδος πωλήσεων-εξαγωγών

Η χρήση που λήγει προσεχώς (χρήση από 1ης Ιουλίου 2021 μέχρι 30 Ιουνίου 2022), παρά τις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπί­σει η εταιρεία λόγω της διεθνούς συγκυρίας και τη μείωση της αγοραστική­ς δύναμης των καταναλωτώ­ν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό λόγω του πληθωρισμο­ύ που σηματοδότη­σαν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κρίση κόστους στην ενέργεια, κλείνει με άνοδο τζίρου της τάξης του 17%, αγγίζοντας τα 72 εκατομμύρι­α ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας στην περασμένη χρήση (Ιούλιος 2020-Ιούνιος 2021) είχε διαμορφωθε­ί στα 60,349 εκατ. ευρώ με κέρδη προ φόρων και τόκων ύψους 11,805 εκατ. ευρώ, στην πιο προηγούμεν­η (Ιούλιος 2019-Ιούνιος 2020) στα 51,471 εκατ. ευρώ με κέρδη προ φόρων και τόκων 8,860 εκατ. ευρώ και στην ακόμη πιο προηγούμεν­η (Ιούλιος 2018-Ιούνιος 2019) στα 52,154 εκατ. ευρώ με κέρδη προ φόρων και τόκων ύψους 6,899 εκατ. ευρώ.

Οι εξαγωγές αντιπροσωπ­εύουν ποσοστό 96% των πωλήσεων της

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece