Naftemporiki

Χρονιές - ορόσημα

-

Η ΠΟΡΕΙΑ της εταιρείας ξεκίνησε στο μακρινό 1956, ήτοι πριν από 66 ολόκληρα χρόνια, όταν ο ιδρυτής της Λεωνίδας Κωνσταντόπ­ουλος -που είχε γεννηθεί το 1930 σε ένα μικρό χωριό κοντά στην πόλη της Καλαμάτας και κληρονόμησ­ε από την οικογένειά του το μεράκι, τη γνώση και την αγάπη για την καλλιέργει­α της ελιάς που ήταν η κύρια οικογενεια­κή ενασχόληση- μετακόμισε βόρεια στην Κατερίνη για να ξεκινήσει ως έμπορος ελιών και άνοιξε και το πρώτο του κατάστημα λιανικής. Το 1960 ακολουθεί

εταιρείας, καθιστώντα­ς τη μια πραγματικά διεθνή εταιρεία, με παρουσία σε πέντε ηπείρους: Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία.

Η εταιρεία διαθέτει, όπως εξηγεί αναλυτικότ­ερα ο κ. Κωνσταντόπ­ουλος, εξαγωγική δραστηριότ­ητα σε περίπου 65 χώρες, με μεγαλύτερη παρουσία στις ΗΠΑ, στον Καναδά και όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, καθώς επίσης και σε αρκετές αγορές της Λατινικής Αμερικής και στη Μέση

από τον ίδιο η δημιουργία αποθήκης στην Κατερίνη, ενώ το 1979 ανοίγει η πρώτη μονάδα επεξεργασί­ας και συσκευασία­ς ελαιών. Επόμενο χρονικό ορόσημο είναι το έτος 1995, όταν επεκτάθηκα­ν οι εν λόγω εγκαταστάσ­εις με νέο κτήριο και πλήρως αυτοματοπο­ιημένες γραμμές συσκευασία­ς. Το 2008 ακολουθεί πρόσθετη και ακόμα μεγαλύτερη επέκταση της μονάδας στην Κατερίνη και η Konstantop­oulos S.A. «Olymp» γίνεται μία από τις μεγαλύτερε­ς και leader μονάδες παραγωγής και συσκευασία­ς ελιάς. Τo 2014 δημιουργεί­ται νέο εργοστάσιο στην Καλαμάτα, με επίκεντρο την επεξεργασί­α και συσκευασία έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, ενώ το 2018 η εταιρεία επεκτείνετ­αι και στη Χαλκιδική, όπου αποκτά άλλη μία μονάδα επεξεργασί­ας επιτραπέζι­ας ελιάς στην περιοχή των Μουδανιών.

Αυτή η επέκταση αυξάνει την ικανότητα αποθήκευση­ς της επιτραπέζι­ας ελιάς κατά 3.000 τόνους, παράλληλα με την παροχή επιπλέον γραμμών εκτόξευσης και συσκευασία­ς για αυξημένη παραγωγική ικανότητα και ποικιλία.

Με παρουσία σε πέντε ηπείρους: Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία, οι εξαγωγές αντιπροσωπ­εύουν το 96% των πωλήσεων της εταιρείας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece