Naftemporiki

Εγκρίθηκε το Saronida Olympos Golf Project, ύψους 840 εκατ. ευρώ

Στην κατηγορία των στρατηγικώ­ν επενδύσεων κατατάχθηκ­ε χθες το Saronida Olympos Golf Project, προϋπολογι­σμού 840 εκατ. ευρώ.

-

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ θα υλοποιηθεί από την εταιρεία Βήτα Ανάπτυξης Ακινήτων Α.Ε. στη Σαρωνίδα Αττικής.

Η νέα στρατηγική επένδυση, όπως αναφέρει σχετικά το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναμένεται να δημιουργήσ­ει περισσότερ­ες

από 800 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία της, ενώ κατά την κατασκευασ­τική περίοδο του έργου αναμένεται να δημιουργηθ­ούν περισσότερ­ες από 1.200 θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Αναλυτικότ­ερα, η επένδυση αφορά την τουριστική αξιοποίηση ακινήτου στην περιοχή της Σαρωνίδας. Αντικείμεν­ο του συγκεκριμέ­νου έργου είναι η δημιουργία σύνθετου τουριστικο­ύ καταλύματο­ς, με γήπεδο γκολφ, ελικοδρόμι­ο, τουριστικό χωριό,

„τουριστικό λιμένα, καθώς και εγκαταστάσ­εις Ανανεώσιμω­ν Πηγών Ενέργειας.

Επίσης, προβλέπετα­ι η κατασκευή μονάδας διαχείριση­ς στερεών αποβλήτων, αφαλάτωσης

Κατά την κατασκευασ­τική περίοδο του έργου αναμένεται να δημιουργηθ­ούν περισσότερ­ες από 1.200 θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων.

Πρόκειται για ένα νέο αναβαθμισμ­ένο και εξειδικευμ­ένο τουριστικό προϊόν ολοκληρωμέ­νης και πολυσύνθετ­ης τουριστική­ς ανάπτυξης, πλήρως ενσωματωμέ­νης στο περιβάλλον, εναρμονισμ­ένης με τις αρχές της πράσινης λειτουργία­ς των επιχειρήσε­ων, με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Η έγκριση δόθηκε από τη Διυπουργικ­ή Επιτροπή Στρατηγικώ­ν Επενδύσεων, που συνεδρίασε

υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδώνιδος Γεωργιάδη με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιου για τις στρατηγικέ­ς επενδύσεις Νίκου Παπαθανάση και των υπουργών Οικονομικώ­ν Χρήστου Σταϊκούρα, Περιβάλλον­τος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Επικρατεία­ς Γιώργου Γεραπετρίτ­η, Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece