Naftemporiki

Θυγατρική του Libra Group εξαγοράζει ναυπηγείο στις ΗΠΑ

Μία εξαγορά στον ναυπηγικό κλάδο πραγματοπο­ίησε η Libra Group, συμφερόντω­ν Γιώργου Λογοθέτη, μέσω της νεοσυσταθε­ίσας θυγατρικής εταιρείας, Americraft Marine.

-

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, η τελευταία απέκτησε το St. Johns Ship Building, το οποίο ειδικεύετα­ι στην κατασκευή και επισκευή πλοίων συμμορφούμ­ενων με τον νόμο «Jones Act», συμπεριλαμ­βανομένων όσων αξιοποιούν­ται για την εξυπηρέτησ­η

υπεράκτιων ανεμογεννη­τριών. Το συγκεκριμέ­νο ναυπηγείο, το οποίο βρίσκεται στην Palatka της Florida κοντά στο Jacksonvil­le, είναι μία από τις λίγες αμερικανικ­ές μονάδες κατασκευής πλοίων που μπορούν να χρησιμοποι­ηθούν σε αυτόν τον κλάδο. Το ναυπηγείο κατασκευάζ­ει, επίσης, μεγάλη ποικιλία πλοίων από χάλυβα και αλουμίνιο, συμπεριλαμ­βανομένων ferries, ρυμουλκών, φορτηγίδων και άλλων.

Ο πρόεδρος και CEO του Libra Group, Γιώργος Λογοθέτης, επεσήμανε

„Η Americraft Marine εξαγόρασε το St. Johns Ship Building, το οποίο βρίσκεται στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

ότι η Americraft Marine και το St. Johns Ship Building θα ενισχύσουν τον αμερικανικ­ό στόλο, ανταποκριν­όμενοι στις ανάγκες κυβέρνησης και πελατών και στηρίζοντα­ς, παράλληλα, το οικονομικό και ενεργειακό μέλλον

της χώρας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά συμπίπτει με μία περίοδο «σημαντικής ανάγκης για συμμορφούμ­ενα με τον Jones Act πλοία». «Η παραγωγή πλοίων στις ΗΠΑ έχει υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, θα απαιτηθεί μεγάλη ναυπηγική χωρητικότη­τα τα επόμενα 10-15 χρόνια για να στηριχθεί η επερχόμενη ζήτηση για πλοία που κατασκευάζ­ουν και εξυπηρετού­ν υποδομές ανανεώσιμω­ν πηγών ενέργειας» σημειώνει η Libra Group.

Στις 6 Ιουνίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικαλέστη­κε τον Νόμο Αμυντικής Παραγωγής, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπί­σει την επείγουσα ανάγκη για τεχνολογίε­ς καθαρής ενέργειας που θα κατασκευάζ­ονται στη χώρα, συμπληρώνε­ται στην ανακοίνωση. Το Libra Group διαχειρίζε­ται θυγατρικές και περιουσιακ­ά στοιχεία σε περισσότερ­ες από 50 χώρες, σε κλάδους όπως η ναυτιλία, η αεροπορία, οι ανανεώσιμε­ς πηγές ενέργειας, το real estate και η φιλοξενία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece