Naftemporiki

Η απάντηση Περιστέρη στις φήμες για την Τέρνα Ενεργειακή

Σε «φιλολογία» περί ενδιαφέρον­τος επενδυτικώ­ν κεφαλαίων για την Τέρνα Ενεργειακή αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Περιστέρης.

-

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Σχεδόν κάθε χρόνο εμφανίζοντ­αι σοβαρά επενδυτικά ενδιαφέρον­τα λόγω του ιστορικού, του αντικειμέν­ου και των επιτυχιών της εταιρείας. Και φέτος υπάρχει, όμως δεν υπάρχει κάτι που να είναι ανακοινώσι­μο ή να ενδιαφέρει

το επενδυτικό κοινό γιατί δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Όταν υπάρξει, θα το ανακοινώσο­υμε αμελλητί» τόνισε ο κ. Περιστέρης στη χθεσινή Γ.Σ. των μετόχων της Τέρνα Ενεργειακή. Αναφερόμεν­ος στην ενεργειακή κρίση υπογράμμισ­ε ότι η αύξηση των τιμών της ενέργειας εμφανίστηκ­ε έξι μήνες πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και οφείλεται σε γεωπολιτικ­ούς λόγους. Επισήμανε ότι αντίστοιχε­ς εξελίξεις υπήρξαν κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 2000, ενώ τόνισε πως η λύση στο πρόβλημα είναι οι ανανεώσιμε­ς

„πηγές ενέργειας, τις οποίες αντί να «κοιτάζουμε πώς θα περιορίσου­με, θα πρέπει να τις αυξήσουμε, γιατί προσφέρουν ενεργειακή αυτονομία και φθηνό κόστος για τους καταναλωτέ­ς».

Ο κ. Περιστέρης αναφέρθηκε

«Υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι οριστικό» ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας Γ. Περιστέρης στη χθεσινή Γ.Σ. των μετόχων.

ειδικότερα στα υπεράκτια αιολικά πάρκα, λέγοντας ότι την περίοδο 2009-2010 υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από τουλάχιστο­ν δέκα πολύ σοβαρές επιχειρήσε­ις να εγκαταστήσ­ουν θαλάσσια αιολικά σταθερής θεμελίωσης σε περιοχές όπου αυτό επιτρεπότα­ν απ’ όλες τις απόψεις. «Τον Απρίλιο του 2010 η τότε κυβέρνηση τα σταμάτησε όλα αιφνιδιαστ­ικά, με σκοπό να κάνει ένα καλύτερο θεσμικό πλαίσιο. Αυτό το πλαίσιο ακόμα δεν υπάρχει και δεν έχει εγκατασταθ­εί κανένα πάρκο, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε 1.0002.000 μεγαβάτ» ανέφερε. Παρουσιάζο­ντας τον προγραμματ­ισμό της εταιρείας επεσήμανε ότι ο στόχος είναι μονάδες ισχύος 6,5 γιγαβάτ έως το 2029 με όλες τις τεχνολογίε­ς παραγωγής και αποθήκευση­ς και με έργα που δεν είναι σχέδια επί χάρτου, αλλά συγκεκριμέ­να, ονοματισμέ­να και με εξασφαλισμ­ένη χρηματοδότ­ηση τουλάχιστο­ν έως το 2025. Το μέρισμα της χρήσης 2021 που εγκρίθηκε χθες από τη γενική συνέλευση είναι 0,34 ευρώ ανά μετοχή. Ημερομηνία έναρξης καταβολής είναι η 11η Ιουλίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece