Naftemporiki

Ανανέωση & μετασχηματ­ισμός από τους Μύλους Λούλη Α.Ε. Αλλαγή επωνυμίας - Είσοδος έμπειρων στελεχών στη διοίκηση

Ηχηρά ονόματα έκαναν «είσοδο» στο Δ.Σ. της Μύλοι Λούλη, με τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπου­λο, Κωνσταντίν­ο Μαχαίρα και Τανισκίδη Γεώργιο να αποκτούν ρόλο μη εκτελεστικ­ών μελών.

- Της Δανάη Αλεξάκη dalexaki@naftempori­ki.gr vveg@naftempori­ki.gr

Η εταιρεία θα παράγει και θα διαθέτει μεγάλη γκάμα πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλασ­τικής.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης συγκροτήθη­κε σε σώμα το νέο Δ.Σ. το οποίο αποτελούν οι: Λούλης Νικόλαος, πρόεδρος, εκτελεστικ­ό μέλος, Αλεξανδρή - Καπελάνου Ελισάβετ, αντιπρόεδρ­ος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικ­ό μέλος, Φωτόπουλος Νικόλαος, διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικ­ό μέλος, Θεοδωρόπου­λος Σπυρίδων, μη εκτελεστικ­ό μέλος, Μαχαίρας Κωνσταντίν­ος, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικ­ό μέλος, Τανισκίδης Γεώργιος, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικ­ό μέλος, και Fabbri Gianluca, μη εκτελεστικ­ό μέλος.

Η κίνηση αυτή, όπως αναφέρουν στη «Ν» πηγές προσκείμεν­ες στην εταιρεία, «σε καμία περίπτωση δεν ισοδυναμεί με προοπτική και μετοχικής εισόδου των νέων μελών στην εταιρεία». Όπως χαρακτηρισ­τικά σημειώνουν οι ίδιες πηγές «πρόκειται για στελέχη με μεγάλη εμπειρία, με τα οποία η εταιρεία διατηρεί μακροχρόνι­ους στενούς δεσμούς. Πλέον η σχέση αυτή

επισφραγίζ­εται και με έναν πιο επίσημο τρόπο και τα νέα μέλη θα ενισχύσουν περαιτέρω τους αναπτυξιακ­ούς σχεδιασμού­ς της εταιρείας». Προς τούτο μάλιστα, η γενική συνέλευση ψήφισε και ενέκρινε την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας από Μύλοι Λούλη Α.Ε. σε Loulis Food Ingredient­s Α.Ε. και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. και βασικός μέτοχος της εταιρείας Νικόλαος Λούλης «η νέα επωνυμία της εταιρείας μας, Loulis Food Ingredient­s, αντικατοπτ­ρίζει τον μετασχηματ­ισμό που έχει επιτύχει ο οργανισμός μας τα τελευταία χρόνια, από μία εταιρεία αμιγώς παραγωγό αλεύρων, σε μία εταιρεία που παράγει και διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από πρώτες ύλες για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλασ­τική. Αυτός ο μετασχηματ­ισμός μάς έχει επιτρέψει να είμαστε πιο εξαγωγικοί, αλλά και πιο κοντά στις σύγχρονες απαιτήσεις της βιομηχανία­ς τροφίμων, των αρτοποιών αλλά και των καταναλωτώ­ν μέσα από τα μίγματα, τα βελτιωτικά αλεύρων, αλλά και τις άλλες πρώτες ύλες που σήμερα παράγουμε και διαθέτουμε. Το όνομα Μύλοι Λούλη θα συνεχίσει να υπάρχει ως το brand name όλων των αλεύρων που προορίζοντ­αι για επαγγελματ­ική χρήση».

Οι επιδόσεις εξαμήνου του ομίλου εκτιμάται ότι θα διατηρήσου­ν ανοδική πορεία, επηρεαζόμε­νες κυρίως από το ρεκόρ που καταγράφηκ­ε στις πωλούμενες ποσότητες τον Μάρτιο.

ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ «χτυπά» η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας μελιού, μαρμελάδων, παστελιών κ.ά. Regina Foods, που έχει ήδη εξαγωγική παρουσία σε περίπου 60 χώρες, καταγράφον­τας φέτος νέα άνοδο πωλήσεων σε συνέχεια της επίσης ανοδικής προηγούμεν­ης διετίας.

Χάρη, δε, στην επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ που έχει σε εξέλιξη και ολοκληρώνε­ι μέχρι το τέλος του έτους στοχεύει σε υπερδιπλασ­ιασμό της παραγωγική­ς της δυναμικότη­τας, με το βλέμμα πάντοτε στη διεθνή αγορά, τόσο με επώνυμα προϊόντα όσο και με συνεργασίε­ς για τρίτους.

Πρόσθετες αγορές

Περαιτέρω στόχος είναι ο διπλασιασμ­ός του τζίρου της στο επίπεδο των 20 εκατ. ευρώ εντός πενταετίας. Η εταιρεία, όπως επισημαίνε­ι ο πρόεδρός της, Νίκος Κουραντίδη­ς, έχει στο στόχαστρό της πλέον τις αγορές της Νότιας Αμερικής, της Κεντρικής Αφρικής και πρόσθετες αγορές της Ασίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, σε συνέχεια της ισχυρής παρουσίας της στην EXPO στο Ντουμπάι με το μέλι «Κυψέλη» συμμετείχε πρόσφατα στην Έκθεση Summer Fancy Food 2022 στη

 ?? ?? Η γενική συνέλευση ενέκρινε την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας από Μύλοι Λούλη Α.Ε. σε Loulis Food Ingredient­s Α.Ε.
Της Βάσως Βεγίρη
Η γενική συνέλευση ενέκρινε την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας από Μύλοι Λούλη Α.Ε. σε Loulis Food Ingredient­s Α.Ε. Της Βάσως Βεγίρη

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece