Naftemporiki

Σχεδόν βέβαιη η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

-

ΒΑΣΙΚΟ σενάριο στον σχεδιασμό όλων των πολιτικών πτερύγων αποτελούν πλέον οι πρόωρες εκλογές, με βουλευτές της Ν.Δ. να τις προεξοφλού­ν δημοσίως και τον Αλέξη Τσίπρα να καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει το «κρυφτό» με το θέμα.

Λίγες ώρες μετά την αναφορά του πρωθυπουργ­ού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κριτική της αντιπολίτε­υσης μπορεί να προκαλέσει αιτία πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, δύο ακόμη βουλευτές της Ν.Δ. εκτίμησαν ότι εκλογές το φθινόπωρο αποτελούν πλέον το πιθανότερο ενδεχόμενο. Ο «γαλάζιος» βουλευτής του Δυτικού Τομέα Β2 Αθηνών Γιάννης Λοβέρδος προέβλεψε ότι οι εκλογές «θα γίνουν κατά 70% γύρω στις 2 Οκτωβρίου, μία βδομάδα πριν, μία βδομάδα μετά», ενώ ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκ­ης Θεόδωρος Καράογλου τόνισε με νόημα ότι δεν αδικεί «όσους διαβάζουν τα συμπτώματα ως πρόωρες εκλογές». Υπενθυμίζε­ται ότι προ ημερών είχε προβλέψει εκλογές «τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο» και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας. Φρένο στην εκλογολογί­α δεν έβαλε χθες ούτε ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Αντιλαμβάν­ομαι ότι όταν μια κυβέρνηση είναι

στο τρίτο έτος της διακυβέρνη­σής της, η συζήτηση πυκνώνει, αλλά δεν έχει νόημα να συντηρούμε μια κουβέντα στην οποία οι απαντήσεις που κανείς θέλει να πάρει έχουν ειπωθεί και προδιαγραφ­εί» τόνισε σε μια δήλωση ανοικτή σε κάθε ερμηνεία.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας με ομιλία του από το βήμα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κυβέρνηση να σταματήσει τα «αστεία περί παρατεταμέ­νης αστάθειας που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο επειδή υπάρχει». «Αυτοί από μόνοι τους τη δημιουργού­ν την αστάθεια με τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες» είπε και συμπλήρωσε: «Αυτές οι διαρροές και αυτές οι δηλώσεις είναι που έχουν οδηγήσει τα υπουργεία σε παράλυση».

Έντονη εκλογική κινητικότη­τα επικρατεί και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπου συνεχίζοντ­αι οι ζυμώσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίω­ν. Χθες, ο βουλευτής Γιώργος Καμίνης, ο οποίος είχε στηρίξει την υποψηφιότη­τα του Γιώργου Παπανδρέου στις εσωκομματι­κές κάλπες, ανακοίνωσε αιφνιδιαστ­ικά ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικέ­ς εκλογές, για οικογενεια­κούς λόγους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece